Večeras su u prostorijama Rudnika Đurđevik proglašeni pobjednici po sportskim disciplinama i ukupni poredak ekipa nakon završenih sportskih borbi u okviru Rudarijade 2011.godine, popularnih igara rudara Federacije Bosne i Hercegovine.

 Nakon podjele diploma i pehara Rudarijadu je proglasio zatvorenom direktor RMU Đurđevik Zijad Rahimić, koji je tom prilikom rekao:

 "Želim se zahvaliti svim rudarima sportistima koji su danas bili naši gosti i učesnici Rudarijade.Posebna zahvalnost i zbog činjenice što ste održali obećanje koje ste jutros dali, da ćete se boriti sportski. I zaista, svi susreti su bili u duhu fer pleja, zbog čega svim sportistima čestitam na takvom viteškom držanju".

 Ukupni pobjednik Rudarijade F BiH 2011. je Rudnik Đurđevik, slijede Rudnik Kreka i Rudnik Banovići.

 Po disciplinama poredak ekipa je slijedeći:

 U malom nogometu prvak je ekipa Rudnika Đurđevik, koja je u finalu pobijedila Rudarski institut iz Tuzle 3:1, dok je treće mjesto pripalo Banovićima.

 Miralem Gutić iz Banovića proglašen je za najboljeg golmana, bez primljenog gola, dok je najbolji fudbaler postao Mersudin Goletić iz Đurđevika.

 Pobjednik u šahu je ekipa Kreke, slijede Đurđevik i Rudar Tuzla.U odbojci za žene prvakinje su Banovići, a druga je ekipa Kreke.Odbojka muški pobjednik takođe Banovići, 2.mjesto Đurđevik, a 3.Kreka.

 Stonoteniseri Rudarskog instituta su bili najbolji, 2.mjesto pripalo je Kreki i 3.Banovićima.U streljaštvu bez premca su bili strijelci Kreke, 2.Nova Bila i 3.Đurđevik.

 U natezanju konopca pobijedili su rudari Banovića, koja su u finalu nadjačali Kreku, dok je 3.mjesto pripalo Đurđeviku.

 Na zvaršnoj svečanosti podjele diploma, zahvalnica i pehara, oko 300 rudara sportista učesnika ovogodišnje Rudarijade, zabavljao je Ćuta bend./Š.Gadžo/
     

RMU Đurđevik-pobjednici u malom nogometu

Detalj sa takmičenja u natezanju konopca

Rudnik Banovići-pobjednici u natezanju konopca

Rudari-sportisti u restoranu društvene ishrane prisutvovali proglašenju pobjednika

Predstavnici pobjedničkih ekipa sa peharima
 

Vaš komentar na članak: