Konjuh je večeras uspio pobijedti Čelika iz Zenice rezultatom 23:22 i tako zauzimaju 2.mjesto   na tabeli Premijer lige BiH, sa 37 bodova. Sam početak nije mnogo obećavao jer su gosti vodili i po 3 gola razlike, pa se  na odmor ipak otišlo sa nerješenih 10:10. 

 
 Treba istaći da je derbi kola odigran pred rekordnih 1250 gledalaca, a koliko je bilo interesovanje mogle su se napuniti i dvije dvorane. Navijanje je i ovoga puta proteklo u fer i korektnoj  podršci, što je pomoglo  domaćim rukometašima.

  Početak drugog dijela utakmice protiče u znaku Konjuha, čiji rukometaši uspijevaju do 40.minute susreta povesti sa 18:12, a  golove je najčešće postizao raspoloženi Gafar Hadžiomerović. Po Konjuh je bio dosta povoljan rezultat i u 45.minuti, kada je bilo 19:14, ali uskoro igrači Čelika pokazuju kako slučajno nisu bili na čelu tabele i za samo tri minute uspijevaju smanjiti na svega 2 gola razlike, te je tada rezultat glasio 19:17.
 

Presudili Suljanović i Hadžiomerović
 
 Nastao je period tvrde igre, dobrih golmanskih odbrana s obje strane, ali nerjetko i promašaja napadača.Igralo se gol za gol, a Čelik uspijeva izjednačiti u 57.minuti susreta na 22:22.
 
  U nastavku susreta dva igrača Konjuha presuđuju, prvo Hadžiomerović u 58.minuti susreta sedmerac pretvara u gol, a priliku da izjednače propušta Čelik, kada 26 sekundi prije kraja golman domaćih Senad Suljanović brani sedmerac Nerminu Bašiću, što je označilo tijesnu ali vrijednu pobjedu Konjuha, koja ga je dovela na prvo mjesto prvenstvene tabele Premijer lige BiH.
 
 Kod domaćih je 5 golova postigao Gafar Hadžiomerović, a kod Čelika je najefikasniji bio bivši Konjuhovac Davor Kadić sa 6 postignutih golova.

  Nakon  17 odigranih kola Konjuh je drugi na tabeli,  prvo mjesto ponovo pripada Gradačcu sa po 37 bodova, dok je sada Čelik na trećem mjestu sa 36 osvojenih bodova. Goražde ima 34 boda, a Bosna na 5.mjestu 28 bodova, tako da u trci za prvo mjesto ostaju četiri trenutno prvoplasirane ekipe!/Š.Gadžo/

Pred golom Čelika

Prepuna Gradska dvorana

Čestitke nakon postignutog gola domaćih

Velika podrška domaćih navijača koje je predvodila Armija zmajeva

Zajednička radost igrača i navijača
 

Vaš komentar na članak: