Gradska dvorana Živinice:Gledalaca:500.Sudije: Vejsil Beširović i Emir Dautović.Delegat: Miljenko Turudić.Isključenja: Konjuh 8 min, Goražde  4 min. Sedmerci: Konjuh5/4,  Goražde 2/2. Rezultat: Konjuh Živinice-Goražde Goražde 22:28 (13:14).

 KONJUH:Kamberović (11 odbrana), Hadžiomerović 6 (4), Husić 1, Muhić 1, Memić, Suhonjić 1, Hamzić, Zildžić 6, Smajić 3, Begić 2, Tufekčić 1, Pejkušić 1, Pekarić i Suljanović ( 2 odbrane).Trener:Emir Junuzović.

GORAŽDE :Bukvić 1, Biljak 2, Martić 4, Građan 5, Pucarević 2, Jamak 2, Jaškić 7, Dedović 4 (2), Marić, Savić (12 odbrana), Fidahić 1, Buljubašić, Pilav, Džananović, Žiga i Halilagić.Trener:Ejub Kukavica.

 Večeras su rukometaši Konjuha pretrpjeli novi poraz, ovoga puta od Goražda, koji je od samog početka najavio da će igrati na pobjedu.Samo je u šestoj minuti susreta rezultat bio nerješen 2:2, dok sve ostalo pripada gostima.Tokom prvog dijela utakmice Goražde je najčešće imalo prednost od tri gola razlike, ali najbolji period igre domaćih u  završnici prvog poluvremena kada su u 29.minuti uspjeli izjednačiti na 13:13.Međutim, to nije bilo dovoljno za povoljniji rezultat od 13:14.

 Kada se očekivalo da bi Stolari mogli nešto više učiniti  tokom drugog dijela utakmice, gosti su pokazali zašto su u samom vrhu prvenstvene tabele, te su uspjeli postići ubjedljivu pobjedu od 6 golova razlike.Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Zildžić i Hadžiomerović sa po 6 golova, dok je u Goraždana najefikasniji bio Adnan Jaškić sa 7 golova. Kod gostiju se istakao i bivši golman Stolara Adam Savić, koji je branio u svom stilu i zaustavio nekoliko sigurnih pogodata./Š.G./

Vaš komentar na članak: