Večeras su rukometaši Konjuha postigli još jednu pobjedu, ovoga puta protiv Prijedora. Mada se očekivao lakši posao domaći su tek sredinom drugog dijela utakmice zaigrali kako najbolje znaju i nagovijestili novi trijumf, koji ih je zadržao na 1.mjestu tabele Premijer lige BiH.

 
 Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 15:14 za Konjuh, a to najviše govori koliko je igra bila izjednačena. Taj dio utakmice karakteriše loše stanje na terenu, jer je krov prokišnjavao i sudije su prekidale utakmicu dok se nisu obezbijedili uslovi za igru.
 
 Najbolji period igre Konjuha bio je od 43.minute, kada je rezultat glasio 22:19, a potom slijedi serija golova Rahimića, Begića, Hadžiomerovića i Smajića, tako da je najveću prednost domaći sastav imao u 52.minuti kod rezultata 29:20.
 
 Posljednjih 5 minuta proteklo je u znaku gostiju koji su uspjeli smanjiti rezultat na 31:27, što je bio i konačan skor ovog susreta. Strijelac utakmice ponovo je bio Emir Rahimić sa 10 golova, Hariz Begić je dao 7, a Nermin Smajić se 6 puta upisao u listu strijelaca. Kod gostiju su najefikasniji bili Aleksandar Škorić, Dejan Prole i Momčilo Mandić sa po 5 postignutih golova. Zanimljivo je istaći da su još 3 igrača Prijedora (Aleksandar Kaurin, Mladen Blagojević i Goran Trkulja) postigli po 4 gola.
 
 Na kraju pomenimo još da je ekipa Ženskog rukometnog kluba Živinice gostovala  u Zavidovićima. Pobijedila je Krivaja rezulatatom 36:15./Š.Gadžo/

Meč Konjuha i Prijedora pratilo preko 1200 navijača

 

Vaš komentar na članak: