Za Dinu Dizdarevića i Benjamina Halilbašića rukomet je sport broj jedan i već 7 godina članovi su RK Konjuh. Ovaj živinički Premijerligaš pažnju posvećuje radu s mladim, od pionira, kadeta do juniorskog pogona. Benjamin Halilbašić je završio osmi razred Prve osnovne škole u Živinicama, a slobodno vrijeme posvetio je rukometnoj lopti. U raznim mlađim selekcijama kluba učestvovao je na mnogim turnirima, od kantonalnih do državnih prvenstava, gdje je imao zapažene nastupe, o čemu kaže:

 "Volim rukomet, pa sam još od svoje sedme godine počeo aktivno da se bavim ovim sportom. U gradu je rukomet na prvom mjestu, a naš klub je među najboljim ekipama u Premijer ligi BiH. Mnogo mi znači što u klubu računaju na igrače ponikle u vlastitim redovima, tako kada za to dođe vrijeme dobijemo šansu nastupa i za prvu ekipu. Igram na poziciji lijevog krila, a želja mi je da jednog dana igram za poznati klub Kil u Njemačkoj".

  Benjamin u svojoj vitrini ima priznanja za postignute uspjehe, pehar za najboljeg igrača sa federalnog turnira, a uzor mu je hrvatski reprezentativac Ivano Balić.

 Dino Dizdarević je kapiten kadeta Konjuha, ekipe  koja je na nedavno održanom državnom prvenstvu osvojila treće mjesto i bronzanu medalju. Na jesen će u drugi razred Hemijske škole u Tuzli, a iza sebe ima uspješnih 7 godina rada, treniranja i igranja utakmica.

 "Za mene je najveći uspjeh osvojeno 3.mjesto na državnom prvenstvu za kadete. Konkurencija je bila veoma jaka, a u borbi za bronzu trebalo je savladati banjalučki Borac! U to je malo ko vjerovao. Ipak, uspjeli smo maksimalnim zalaganjem pobijediti Borca i obradovati naše navijače. Kao kapiten ponosan sam na moju ekipu, koja je dobro igrala tokom cijele sezone, a taj uspjeh krunisan je bronzanim medaljama na prvenstvu BiH. Za naše uspjehe zaslužni su treneri Osman Tulumović i Boris Mišić, bivši prvotimci Konjuha. Želja mi je da zaigram za naš prvi tim i reprezentaciju BiH, a poslije da igram u nekom poznatom evropskom klubu", kaže nam kapiten kadeta Konjuha Dino Dizdarević.

 I Dino ima svog sportskog idola među rukometašima , a to je igrač Kila Markus. O mladim i talentovanim rukometašima Konjuha, Dini i Benjaminu,  još će se mnogo čuti, jer su vrijedni i uporni i izvršavaju sve zadatke svojih trenera./Š.G./

Dino i Benjamin-velike ambicije

Vaš komentar na članak: