Rukometaši Konjuha uspješno su okončalio takmičenje u minuloj sezoni Premijer lige BiH, kada su osvojili 2.mjesto i tako se plasirali u Ligu 6 za prvaka BiH. Mada se više očekivalo Konjuh je u završnici osvojio 6.mjesto, za koje je terebalo osvojiti 8 bodova. Najuspješnija je bila ekipa Borca iz Banja Luke, sa 24 boda, a u SEHA ligu još su se plasirali Sloga Doboj sa 16 i Izviđač Ljubuški sa 15 bodova.

 Najefikasniji igrač Konjuha u Ligi 6 bio je Emir Rahimić, sa 79 postignutih golova na 10 utakmica, dok je najefikasniji strijelac Lige 6 Damir Doborac iz Gradačca- dao gol više od Rahimića. Za Konjuh je dosuđeno 50 sedmeraca, od čega je 29 iskorišteno. Na  10 utakmica postignuto je 270 golova, a primljeno 276. Prema statistici po 2 minute Konjuh je imao ukupno 78 minuta isključenja. Uz to, Stolari su "zaradili" jednu diskvalifikaciju i jednu diskvalifikaciju sa pismenim izvještajem, koji su sankcionisani sa 450 KM.

 Prelazni roka u Premijer ligi BiH počinje  1. i traje do 15.jula. I dalje je oslonac na vlastite snage na prvom mjestu, pa se očekuje da će iz juniorskog pogona nekoliko igrača biti prekomandovano u prvu postavu!/Š.G./

Vaš komentar na članak: