Rukometaši Konjuha nastravljaju sa porazimi u Ligi 6 za prvaka BiH. Sinoć su u Ljuboškom poraženi od Izviđača rezultatom 29:22 i time pretrpjeli 4 poraz. Rezultati na kakve smo navikli u Premijer ligi BiH su izostali, pa će sigurno biti teško i u subotu, gdje u okviru 5.kola Lige 6 Konjuh igra protiv Borca iz Banja Luke, koji je sinoć savladao Čelika rezultatom 30:26.

 Vrlo dobru igru pružio je i Gradačac koji je savladao Slogu iz Doboja sa 35:30. Na čelu tabele je Borac sa svih 12 bodova, 2.mjeto je Gradačac sa 9, slijede Sloga sa 6, Izviđač 6, Čelik 3 i Konjuh bez bodova!

Press konferencija pred utakmicu sa Borcem

 Naredne subote, 18.maja, u Živinicama gostuje banjalučki Borac, pa je tim povodom danas održana press konferencija u klupskim prostorima. Novinarima su govorili sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić i golman ekipe Adis Kamberović.

 Omerefendić je istakao da uprkos 4 poraza u 4 kola još nisu potonule sve lađe, jer je Konjuh gostovao 3 puta i ukoliko savladaju Borca mogu se vratiti u  konkurenciju za učešće u evropskim kupovima.

 "Imali smo peh i utakmice smo uglavnom gubili u finišu , zadnjih 3 do 5 minuta. Ako tome dodamo da nam je i sreća okrenula leđa, drugo nismo mogli ni očeivati. Ali, ne predajemo se i nastojimo pred susret sa Borcem mobilisati ekipu i  pobijediti,  tim prije što smo u kupu postigli pobjedu protiv iste ekipe", rekao je Omerefendić.

 Adis Kamberović je istakao da je došlo do pada u igri, ali da to neće vječno  trajati i da će ekipa nastojati protiv Borca popraviti utisak .

 "Potrebna nam je velika podrška navijača i pozivam ih da nam pomognu svojim navijanjem i protiv Borca zaigramo kako najbolje znamo i da tom pobjedom uhvatimo priključak ka gornjem dijelu tabele i plasman u jedan od evropskih kupova".

  Utakmica između Konjuha i Borca igra se u Gradskoj dvorani u Živinicama naredne subote, 18.maja od 20 sati./Š.Gadžo/

Sa današnje press konferencije

Vaš komentar na članak: