Danas je u prostorijama RK Konjuhu oržana press konferenciju pred susret ovog tima sa ekipom Kozare MP iz Kozarske Dubice, koja se igra naredne subote u Gradskoj dvorani u Živinicama. Prošlog vikenda ekipa Konjuha je pretrpjela težak poraz u Vogošći, a o tom susretu, kao i narednom, šef stručnog štaba Konjuha Emor Junuzović je rekao:

 "Loše smo igrali u Vogošći, što je zabrinjavajuće, jer bi nam ta pobjeda mnogo značila u borbi za vrh tabele. To je naša najlošija igra u posljednjoj godini. Kozara je jaka ekipa i moramo  biti oprezni, jer je svaka utakmica nova priča. Kozara je imala dobre rezultate u ovih nekoliko kola, a utakmice koje je gubila bile su sa tijesnim rezultatom, te zato naši igrači moraju utakmicu shvatiti krajnje ozbiljno".

 Rukometaš Mihret Husić priznaje da je u Vogošći bilo loše izdanje Stolara, ali protiv Kozare moraju se iskupiti:

 "Imali smo u Vogošći podršku naših navijača koji su došli bodriti nas, ali smo ih iznevjerili. Zato u subotu moramo pružiti maksimum, kako bi im se odužili.Ujedno se zahvaljujem na svemu što čine za nas, pa se nadam velikoj podršci protiv Kozare".

 Na presici  su još govorii sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić, te vođa navijača Armije zmajeva Maid Glavinić, koji je pozvao članove udruženja, ali i ostale ljubitelje rukometa u gradu, da podrže Konjuh u borbi za vrh tabele!

 Utakmica između Konjuha i Kozare MP igra se u subotu, 5.oktobra u Gradskoj dvorani Živinice, sa početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2 KM./Š.G./

Na današnjoj press konferenciji najavljena nova pobjeda Konjuha

 

Vaš komentar na članak: