Jesenji dio prvenstvene sezone u Premijer ligi BiH Ženska rukometna ekipa Živinica završila je sa samo jednom pobjedom i pretposljednjim mjestom na tabeli. Tokom pauze uprava kluba čini napore da osvježi redove i pokuša na proljeće ostvariti bolje rezultate! Predsjednik ŽRK Živinice Hamzalija Bajrić ističe kako je u opštoj besparici teško posložiti dobru ekipu za značajnije rezultate u najjačoj ligi BiH:
 
 "Sport je pogodila besparica, pa i naš klub se teško bori. Dovoljno je reći da u našem okruženju smo samo mi u Premijer ligi BiH, pa i sadašnjoj Ligi mladih TK samo imaju dvije ekipe-naša i Jedinstvo iz Tuzle. Dogovorili smo da svakog vikenda igramo utakmice i prvu smo u Tuzli dobili s tri gola razlike. S prvom ekipom je teže, jer i tu su uglavnom mlade igračice, bez dovoljno iskustva za velika natjecanja. Radimo u teškim uslovima i prinuđeni smo boriti se za opstanak. Tokom pauze angažovali smo novu rukometašicu za prvi tim, a to je naša bivša članica Alma Kamarić. Formirali smo stručni štab na čelu sa Emirom Hadžiavdićem i članovima Amilom Pejkušić i Rizahom Memeišević. Sada imamo, osim prve ekipe, još i pionirke i kadetkinje, što je u skladu sa novom odlukom RSBiH, prema kojoj sve ekipe treba da imaju podmlađene sastave, kako bi se unaprijedio rukometni ženski sport, koji je pao na niske grane", kaže Bajrić.
 
 Trener Emir Hadžiavdić se nada da će na proljeće ekipa sabrati više bodova i tako izboriti opstanak u najjačoj BH ligi:
 
 "Poznato nam je da smo najmlađa ekipa u Premijer ligi i da nije bilo nimalo lako.Tokom pripremnog perioda, koji ćemo početi 14.januara, nastojaćemo poboljšati taktičko-tehnički nivo igre, pa ćemo raditi dva puta dnevno u Gradskoj dvorani Živinice. Polagano sazrijevaju mlade igračice i stasaju za prvi tim, ali nije moguće preko noći stvoriti igračice koje će odgovoriti zahtjevima ovako jake lige. Ipak, da se dobro radi u klubu najbolji je pokazatelj poziv našoj rukometašici Muneveri Maslić da igra za kadetsku reprezentaciju BiH, a poziv očekuju još tri mlade rukometašice".
 
 U ŽRK Živinice pozivaju sve one koje vole rukomet, od godišta 1998. i mlađe, da dođu i upišu se u mlade selekcije kluba, kako bi se stvorila što veća baza za rad i izbor rukometašica u razne selekcije ovog tima!/Š.Gadžo/ 

Mlade rukometašice Živinica pred današnji trening sa stručnim štabom kluba
 

Vaš komentar na članak: