Večeras je odigrana prva utakmica proljetnog dijela prvenstva rukometašica Premijer lige BiH između Živinica i Katarine iz Mostara. Pred oko stotinu gledalaca u Gradskoj dvorani pobjeda je pripala goščama, koje su tokom cijele utakmice imale prednost. Na kraju susreta Živinice-Katarina rezultat je glasio 22:28 (9:10).

 
 Većim dijelom utakmice Mostarke su imale prednost do 3 gola, a samo povremeno Živiničanke su uspjele približiti se na gol razlike.Tokom drugog dijela utakmice najbliže su bile izjednačenju u 40.minuti, kada je rezultat glasio 12:13, a kada su imale šansu za izjednačiti domaće rukometašice su se spetljale, što  je iskoristila Alma Turudić i uspješnom kontrom postiže gol. Od tada pa do kraja utakmice razlika u korist gostujuće ekipe se povećava i njihova pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje.
 
 Kod domaćih je najefikasnija bila Zirajeta Mujagić sa 10 postignutih golova, dok se Ana Markelić 3 puta upisala u listu strijelaca. Nakon duže pauze u ekipi je zaigrala i Alma Kamarić, te je tokom susreta uspjela postići 2 gola.Kod domaćih treba pohvaliti golamana Almiru Puzić, koja je imala nekoliko uspješnih intervencija.
 
 Strijelac ekipe Katarine bila je Alma Turudić sa 10 golova, a Krešićeva je 7 puta zatresla mrežu domaćina.
  Ekipa Živinica ostaje na 11.mjestu sa 3 boda, a Katarina je na 9.mjestu sa 15 bodova./Š.G./

                                          Gužva pred golom damaćih

                     
Prekršaj nad Almom Kamarić završio sedmercem
 

Vaš komentar na članak: