Gradska dvorana Živinice.Gledalaca:100.Sudije Senad Kamberović i Mevludin Šabić.Delegat:Alija Hasić.Isključenja: Živinice 8 min, Lokomotiva 6 min.Sedmerci: Živinice 7/7, Lokomotiva  8/5.Rezultat:ŽRK Živinice-ŽRK Lokomotiva Mostar 29:25 (16:12)

 ŽIVINICE:Tošanović (19 odbrana,3 sedmerca), Kunić 1, Bajrić, Me.Sarajlić 3,Mi.Sarajlić 2, Goletić, Mujagić 5, Nukić 13 (7), Puzić, Tursunović, A.Pejkušić 2, Maslić, Markelić 1, Jamaković 2 i S.Pejkušić.Trener:Atnon Pražak.

  LOKOMOTIVA:A.Lerić (3 odbrane), Džafić  8 (3), A.Špago, Nazdrajlić, Marić, Palikuća  6, Taslidža, Tanović 2, Knezović 5 (2), Isić 3, Kasumačić 1, Demić, D.Lerić i Z.Špago (10 odbrana).Trener:Omer Omerović.

Živiničanke su savladale Lokomotivu  29:25 (16:12). Domaći tim je već  u prvom dijelu djelovao sigurno i uprkos  početnom vođstvu  mostarki, već od 15.minute pokazale su da  imaju snage za trijumf u ovom susretu. Gošće se nisu predavale i nastojale su do odmora popraviti gol razliku, a u nastavku učiniti preokret, međutim,  to im nije pošlo za rukom, jer su domaće iz minuta u minut bile sve sigurnije i povećavale omjer golova u svoju korist.

  Nastavak je donio nešto bolju igru Živiničanki,  koje su najveću prednost  postigle u 45.minuti utakmice kod rezultata 24:17, te je već bilo jasno da bodovi ostaju u Živinicama.Ipak, gošće se bude u finišu utakmice, tako da su dva minuta prije kraja uspjele samo ublažiti poraz.

  Utakmica je bila karakteristična i po velikom broju, čak 15 penala, od čega su gošće imale jedan više, ali su domaće bile efikasnije i iskoristile svih sedam udaraca sa 7 metara. Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Asmira Nukić sa  13 golova, Zirajeta Mujagić je postigla 5 golova, dok je Medina Sarajlić  3 puta zatresla protivničku mrežu. Vrijedna hvale  je i Radenka Tošanović, koja je pružila najbolje odbrane u ovom dijelu prvenstva i zaustavila čak 19 udaraca, od kojih 2 sa sedam metara.

  Kod Lokomotive istakle su se Lejla Džafić sa postignutih  8 golova, Sandina Palikuća sa 6 i Maja Knezović sa 4 gola./Š.G./

Medina Sarajlić zaustavljena prekršajem za sedmerac

Ni gošćama nije bilo lako pred domaćom odbranom
 

Vaš komentar na članak: