Sinoć oko 19 sati naši rukometaši stigli su u Rumuniju, gdje će  od 9. do 11. oktobra učestvovati na turniru  za plasman u Challenge kupa, u kojem je Konjuh prethodnih godina imao zapažene nastupe.

   Pored domaćina turnira ekipe "Oderheiu" i našeg "Konjuha", na turniru  još igraju italijanski A.S.D "Albatro" sa Sirakuze, te ekipa iz Velike Britanje "Great Dane" HC iz Londona.Jedan od naših najefikasnijih igrača Emil Bećar /slika na naslovnici/ je optimista:

   «Došli smo da postignemo još jedan veliki uspjeh.Istina, putovanje je dugo trajalo, ali je prethodna noć zaliječila umor.Danas smo se šetali ulicama grada i imali lakši trening, kako bi upoznali dvoranu prije prve utakmice protiv «Engleza», koju igramo večeras.Nadamo se prvoj pobjedi», javio nam je Bećar iz Rumunije.

  Poželimo našim rukometašima uspjeh i plasman u Chellenge kup!/Š.G./

KONJUH-GREAT DANE  38:24

  U svojoj prvoj utakmici na turniru u Rumuniji Konjuh je vrlo dobrom igrom deklasirao tim londonskog Great Dane, rezultatom 38:24.Svoje prve utiske nakon utakmice saopštio nam je trener Damir Cipurković:

  "Iskustva iz ranijih godina na ovakvim turnirima dobro su nam došla, što najbolje potvrđuje i postignuti rezultat.Želim odati priznanje svim igračima, jer su pružili maksimum znanja pa ni rezultat nije izostao.Sutra od 16 sati igramo važnu utakmicu protiv italijanske ekipe"Albatro" sa Sirakuze i ukoliko ih pobijedimo sigurno smo se plasirali za Challenge kup".

  S obzirom na igru u velikom stilu protiv rukometaša iz Londona za očekivati je da Konjuh bez većih teškoća savlada i italijasnku ekipu, te u nedjelju u nadigravanju protiv domaćina osigura siguran prolaz u ovaj evropski kup./Š.G./

KONJUH-ALBATRO 22:22

  Večeras, 10.oktobra, rukometaši Konjuha su odigrali svoju drugu utakmicu na kvalifikacionom turniru u Rumuniji za plasman u Challenge kup.Za protivnika su imali italijansku ekipu Albatro, koja je sasatvljena od kvalitetnih stranih igrača.

  U veoma izjednačenoj i neizvjensoj završnici rezultat je na kraju bio nerješen 22:22.Sutra, u nedjelju Konjuh igra posljednju utakmice protiv domaćina Oderhiu.Prije ove utakmice međusobni duel imaće ekipe s kojima je Konjuh već odigrao svoje mečeve i ukoliko bi krajnji rezultat Italijana protiv londonskog Great Dane bila njihova pobjeda ispod 14 golova razlike naša ekipa bi obezbijedila plsman u Challenge i prije svog posljednnjeg susreta.

  Ali, preostaje nam da sačekamo šta će biti u nedjelju uveče!

ODERHEIU – KONJUH 41:31

  Večeras je Konjuh odigrao i posljednju utakmicu na turniru i to protiv domaćina Oderheiu, koji je bodrem velikim navijanjem svojih navijača uspio pobijediti naše  rukometaše rezultatom 41:31.

  Prema riječima vođe naše ekspedicije Almira Šahinpašića zbog salbije gol razlike nismo uspjeli plasirati se u Challenge kup, jer je  italijanska ekipa Albatro ostvarila bolju gol razliku od naše ekipe i tako osvojila drugo mjesto.Prvo mjesto pripalo je  rumunskim rukometašima ekipi Oderhau.

Stolari ostali bez plasmana u Challenge kup
 

Vaš komentar na članak: