Gradska dvorana Živinice.Gledalaca:600.Sudije:Miroslav Rakar Topola i Zoran Raca Banja Luka.Delegat:Fuad Lipa Sarajevo.Isključenja:Konjuh 4 min, Gradačac10min.Sedmerci:Konjuh 5(3), Gradačac 6(5).Rezultat: RK Konjuh Živinice-RK Gradačac 29:23 (16:13).

  KONJUH:Savić (14 odbrana), Hadžiomerović, Brčaninović, Đerzić 1, Ferhatbegović 6, Memić, Aljić, Kerezović 4, Bećar 6, Muhić 2, Kamberović,  Smajić 1, Begić 1 i Bjelobrković 8.Trener:Emir Junuzović.

  GORAŽDE:Buljubašić, Jović 5, Bajin 2, Grbić 4, Topuz, Bezdrob 2, Dedović, Mandarić 4, Delić 2, Grčo, Fidahić, Bukva 4 i Džananović (12 odbrana).Trener:Nermin Đana.

  Stolari su vrlo dobro započeli utakmicu pa su već u 16.minuti poveli s maksimalnih 12:5, što je i najveće vođstvo ostvareno tokom cijele utakmice.Od 22.minute gosti stežu obruč oko gola Adama Savića i uspjevaju postići 3 gola u nizu, tako da je u 24.minuti bilo 14:10 za domaće.Vratar gostiju Nermin Džananović kao da je začarao svoju mrežu pa Bećar, Kerezovića i Ferhatbegovića, koji su mu često punili mrežu, sada posustaju i Goraždani upsjevaju do odmora smanjiti razliku na proistojnih 16:13.

  Kako su započeli u finišu prvog poluvremena, tako su nastavili i u drugom dijelu, pa gosti već u 38.minuti postižu izjednačenje na 18:18.Od tada pa sve do 48.minute igra se gol za gol i rezultat je 21:21 i to je bilo posljednji puta da gosti izjednače rezulata na ovoj utakmici.

   U finišu utakmice u posljednjih desetak minuta najbolje se pred golom gostiju snalaze Alen Bjelobrković i Emir Ferhatbegović, te uspjevaju obezbijediti ubjedljivu pobjedu protiv dobrih Goraždana, koji u odsutnim trenucima nisu imali snage za potpuni preokret utakmice kod čestih nerješenih rezultata tokom drugog dijela utakmice./Š.Gadžo/

Gosti zaustavljaju Bećara koji im je 6 puta zatresao mrežu
 

Vaš komentar na članak: