Gradka dvorana Živinice.Gledalaca:700. Sudije:Senad Kamberović i Adnan Muhtarević.Isključenja:Konjuh 8 min, Metaloplastika 2 min.Sedmerci:Konjuh:2/1, Metaloplastika 2/2.Rezultat:Konjuh Živinice-Metaloplastika Šabac 23:25 (12:12).

  Konjuh:Hadžiomerović 2, Kamberović, Pejkušić, Muhić 1, Suhonjić, Memić, Rahimić 2, Hamzić, Husić 5, Zildžić 2, Smajić 4, Begić 4, Tufekčić 3, Pekarić, Dedić i Suljanović.Trener:Emir Junuzoić.

  Metaloplastika:Hrsić, Rašić, Dragaš 3,Palević, Prodnović 3,Obradović 1, Medić, Glavočić, Vejin 3, Mitrović 4, Marković 4, Medvodić  7, Aleksić, Jezdimirović, Maksimović i Marušanović.Trener:Slavko Novaković.

   Večeras je završen rukometni turnir "Živinice 2012.", čiji je prvi pobjednik Metaloplastika iz Šapca. Šapčani su u finalu pred oko 700 gledalaca pobijedili domaći Konjuh rezultatom 25:23 (12:12).

 Domaći tim je uspješno parirao bivšem prvaku Evrope, ali je na kraju trijumfovala iskusnija ekipa. Najuspješniji strijelac na terenu bio je gostujući igrač Bogdan Medurić sa 7 postignutih golova, dok je kod Konjuha najviše golova postigao Husić (5).

 Pobjednički pehar kapitenu Metaloplastike Markoviću uručio je predsjednik Upravnog odbora Konjuha Enver Sarajlić.

  Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Dragaš, koji je takođe dobio odgovarajući pehar. Pehar za osvojeno drugo mjesto Konjuha primio je kapiten ekipe Haris Begić.

 Nakon utakmice trener Metaloplastike Slavnko Novaković je rekao:

 "Turnir je organizovan na zavidnom nivou, vidjeli smo dobar rukomet, mada je još pripremna faza prd nastupajuća prvenstva. Konjuh se predstavio kao vrlo dobra ekipa i mislim da će igrati značajnu ulogu u državnom prvenstvu BiH".

 Sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić je zadovoljan osvojenim drugim mjestom na turiru:

 "Svakako da smo zadovoljni plasmanom na drugo mejsto, ako znamo da je ovo bio veoma jak turnir, sa dva bivša prvaka Evrope. Drago nam je da su sve ekipe zadovoljne našim domaćinstvom i organizacijom turnira, tako da nije bilo nikakvih primjedbi".

 U borbi za treće mjesto banjalučki Borac je savladao Čelik iz Zenice rezučltatom 34:31. Nakon odigrane finalne utakmice i predaje trofeja i zahvalnica svim ekipama, turni je proglasio zatvorenim predsjednik SKupštine Konjuha Almir Šahinpašić./Š.Gadžo/

Detalj sa finalne utakmice Konjuha i Metaloplastike /plavi dresovi/

Na kraju finala-zajednički snimak

Pehar za pobjedničku ekipu primio kapiten Dragaš

Kapiten Konuha Begić prima priznanje za drugo osvojeno mjesto na turniru
 

Vaš komentar na članak: