Tokom pripremnog perioda Konjuh iz Živinica je odigrao više kontrolnih  utakmica, uz učešće na turniru u Gračanici i mini turneji po Srbiji.Na gostovanju kod istočnih susjeda Konjuh je pretrpio dva poraza, od Partizana i ORK Beograda, dok je sa Dinamom iz Pančeva igrao nerješeno.

  O obavljenim pripremama i startu u nastavku prvenstva protiv sarajevske Bosne BH-gasa, šef stručnog štaba Konjuha Nikola Marković nam je rekao:

  „Zadovoljni  smo  obaviljenim pripremama koje smo organizoavli  na sportskim terenima u gradu i odigravanjem više konktrolnih utakmica u gostima. Stekli smo uvid u stepen pripremljenosti svakog pojedinca. Ovu cijelu sedmicu  smo posvetili pripremama za utakmicu protiv Bosne BH – gasa. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, daćemo i više nego što možemo, a da li će to biti dovoljno za pobjedu vidjećemo“.

  Konjuh je polusezonu završio na 6.mjestu i želja je svih u klubu da se na toj poziciji zadrže i nakon završetka sezone. Ekipa je jača za povratnika iz Visokog Hariza Begića  i talentovanog Tuzlaka Libora Sameka iz Slobode.

  Utamica između Konjuha i Bosne BH –gasa igra se u subotu, 12. februara u Gradskoj dvorani u Živinicama sa početkom od 19 sati./Šefik Gadžo/

RK Konjuh-spremni za nova velika iskušenja
 

Vaš komentar na članak: