U okviru priprema za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH za žene, rukometašice ŽRK Živinice odigrale su nekoliko pripremnih utakmica.Prvenstvo se nastavlja narednog vikenda, 26. i 27. februara.

  "Trebalo je da nastupimo u Mostaru protiv Kosače, ali je ova ekipa odustala od daljeg takmičenja, tako da ostajemo kod kuće", kažu u upravi živiničkih rukometašica.

  Tako će svoju prvu utakmicu u nastavku prvenstva Živiničanke odigrati u svojoj dvorati protiv tuzlanskog Jedinstva, vjerovatno u petak 5. marta.Protiv ove ekipe ŽRK Živinice u pripremnom periodu odigrao je dvije utakmice i obje su izgubljene.

  Sinoć je takođe u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrana prijateljska utakmica protiv ekipe Borje iz Teslića, člana Prve lige Republike Srpske.Utakmica je završena pobjedom domaćih rukometašica rezultatom 26:18.Bila je to prilika da trener Jasmin Unkić isproba sve rukometašice na koje može računati u nastavku prvenstva.

   Sa laganim treninzima, nakon dužeg odsustva zbog povrede, počela je i najbolja rukometašica Zirajeta Mujagić, čije se odsustvo iz ekipe znatno osjeća!/Š.G./

ŽRK Živinice-ostale bez protivnika u prvom kolu nastavka prvenstva
 

Vaš komentar na članak: