Gradska dvorana Živinice.Gledalaca:100.Sudije: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (Prijedor).Delegat: Zoran Anušić (Prijedor). Isključenja:Konjuh 6 min,  Izviđač 6 min.Sedmerci:Konjuh 3/1,  Izviđač 4/2 Rezultat:Konjuh Živinice- Izviđač Ljubuški 30:35 (14:20). 

   KONJUH:  Kamberović (3 odbrane), Hadžiomerović 6, Bozoljac 3, M.Muhić,  Begić 4 , Memić, Aljić, A. Muhić 5, Beširović (7 odbrana, 1 sedmerac), Smajić 3, Husić 2 (1),  Mujanović 1,  Zildžić 6, Pejkušić i Suljanović (2 odbrane).Trener:Nikola Marković.

  IZVIĐAČ: B.Burić (14  odbrane), Bubek (7 odbrana), Miličević 6 (2), Malinović 3, Zeljić 4,Herceg 3,  Jurić 1, Matić 1, Čolak 3, Grbavac, Bošnjak, Ilić 5, Džeba 2, Ereš 2 i S.Burić 5.Trener:Zdenko Grbavac.

  Večeras je izostalo iznenađenje nakon što je Izviđač u prvoj utakmici četvrtfinala rukometnog Kupa BiH na svom terenu pobijedio Konjuh sa osam golova razlike.U večerašnjoj utakmici, za razliku od prvenstvene prije sedam dana u istoj dvorani, Skauti su od samog početka imali inicijativu i stalno vođstvo, tako da domaći rukometaši nisu uspjeli nijednom izjednačiti.Nakon desetak minuta igre Izviđač je imao 4 gola viška (4:8), te je već tada bilo jasno da se ne može očekivati nikakvo čudo!

U drugom dijelu utakmice ekipa iz Ljubuškog nastavila je vrlo dobrom igrom  osigurati pobjedu i u Živinicama, što im je i pošlo za rukom.Rukometaši Konjuha imali su najpovoljniji rezultat u 47.minuti, kada su se približili na svega tri gola razlike (25:28). Od tada do kraja naši rukometaši su brzopleto izgubli nekoliko lopti koje su Ljubušaci znali iskoristiti, te kraj utakmice priveli s visokih 30:35 i tako se plasirali u polufinale rukometnog kupa BiH./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: