Nakon nedavnog formiranja Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona, čije je sjedište u Živinicama, već je pokrenuto takmičenje u okviru nove Omladinske lige. U subotu, 15.januara u Gradskoj dvorani Živinice odigrava se tromeč mladih ekipa Gračanice  i Konjuha, s tim da će u večernjim satima zaigrati prijateljski meč i seniorske ekipe.

  „Imamo punu podršku Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, tako da nam je to na samom startu veoma važno. Sutra starta Omladinska liga Tuzlanskog kantona i jedino mi i Gračanica imamo sve tri uzrasne kategorije, od pionira  i kadeta do juniora. Mislim da će formiranje RS TK i organizovanje ove lige biti snažan podsticaj za razvoj rukometnog sporta i u onim gradovima gdje rukomet nema tradicije“, ističe sekretar RS TK Senad Kamberović.

  Prvi učesnici Omladinske lige TK su ORK Omladinac Lukavac, RK Srebrenik 04, Škola rukometa Tuzla, SARUK Kladanj, te Konjuh i Gračanica. Liga starta u okviru tri uzrasne skupine: I – za mlade rođene 1992.godine, II – za 1994.godišta i III skupina 1996.godišta. Prvaci skupina stiču pravo učešća na završnici državnog prvenstva.

  Prvu takmičarsku sezonu Omladinske lige TK sva službena lica besplatno će pružati svoje usluge, što je njihov doprinos stabilizaciji stanja u ovom rangu. Sutra, 15.januara,  sa početkom od 9,15 sati startaju ekipe Gračanice i Živinica u Gradskoj dvorani u Živinicama, gdje će u tri skupine ova dva kluba odmjeriti snage.

  Istog dana od 18 sati, takođe u Gradskoj dvorani Živinice, sastaju se domaći Konjuh i Gračanica Index, u prijateljskom susretu! /Š.G./

Aktivisti Rukometnog saveze TK na sjednici

Vaš komentar na članak: