Sutra, 18.marta, u Mostaru se igra prvenstvena utakmica Premijer lige BiH između ŽRK Živinice i Lokomotive.O očekivanjima u ovoj utakmici lako se da zaključiti da  pobjeda živiničanki ne bi trebala biti upitna, ali nedavno su Lokosice u svojoj dvorani napravile prvo iznenađenje i postigle prvu pobjedu u prvenstvu protiv Ljubuškog.

 Kapiten ŽRK Živinice Zirajeta Mujagić izjavila je pred gostovanje u Mostaru:

 "Bez obzira na ovo iznenađenje trebali bi dobiti tu utakmicu jer Lokomotiva ima samo tri boda i posljednja je na tabeli.Gledali smo ih nedavno u Tuzli protiv Jedinstva i mislim da su bodovi naši.Pobjeda protiv Goražda nam je dala krila i računamo da bi do kraja prvenstva mogli osvojiti 17 bodova, što bi bilo dovoljno za opstanak u ligi".

 Trener Živinica Rizah Memišević takođe očekuje nova tri boda u Mostaru:

 "Stvaramo novu ekipu i sve više ubacujemu u vatru mlađe rukometašice, jer nemamo ligu u kojoj bi se one pripremile za Premijer takmičenja.Idemo na vruć teren i bez obzira što se radi o posljednjoj ekipi na tabeli neće biti lako.Do kraja prvenstva trebamo dobiti sve utakmice i jednu gostujuću pobjedu, a Lokomotiva nam je protivnik po mjeri i trebali bi uzeti ta tri boda".

 ŽRK Živinice je u posljednje dvije takmičarske sezone izgubio cio prvi tim, a od početka ove sezone za predsjednika kluba postavljen je profesor Hamzalija Bajrić.

 "Svi klubovi u Premijer ligi BiH su u strahovitoj finasisjkoj krizi.U zadnje dvije godine izgubili smo veliki broj rukometašica i to stadardnih i malo bi to koja ekipa preživjela.Neočekivano smo pobijedili Ljubuški i Goražde, pa je sada red da ova mlada ekipa potvrdi svoj talenat i u Mostaru protiv Lokomotive", rekao je Hamzalija Bajrić./Š.G./

Živiničanke odlaze u Mostar po nova tri boda
 

Vaš komentar na članak: