Gradska dvorana Živinice:Gledalaca:100.Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović Tuzla.Delegat: Alija Hasić Tuzla.Isključenja:ŽRK Živinice 8 min, ŽRK Ljubuški 8 min.Sedmerci:ŽRK Živinice 3/3, ŽRK Ljubuški 5/4.Rezultat:ŽRK Živinice-ŽRK Ljubuški 31:32 (17:17)

 ŽIVINICE:Tošanović (5 odbrana 1 sedmerac), Kunić 5, Bajrić, Sarajlić 2, Goletić, Mujagić 6, Nukić 14 (3), Puzić ( 8 odbrana), A.Pejkušić 2, Maslić, Markelić i S.Pejkušić 2.Trener:Atnon Pražak.

 LJUBUŠKI:Mar.Šumeli (5 odbrana), Stojak (10 odbrana), Zovak 6 (1), Šimić 4, Mat.Šumeli, Dodig 1, Mišetić 2, I.Pavlović,  K.Pavlović 10 (2), Nosić 6 (1), Kolak, Boto 3, Alpeza i Šarac.Trener:Petar Šuvak.

    Večerašnji prvenstveni duel rukometašica donio je više sreće gošćama iz Ljubuškog, koje su u finišu obezbijedile miminalnu prednost i sučuvale je za pobjedu vrijednu tri boda.Gotovo cio meč protekao je u izjednačenoj borbi, a vođstvo od gol ili dva u korist domaćih ili gostujućih rukometašica često se mijenjao.

 Najveću razliku Živiničanke su ostvarile u 45.minuti, kad su postigle vođstvo 23:20. Međutim, gošće iz Ljubuškog obratile su veću pažnju na Asmiru Nukić i Zirajet Mujagić, te ih čestim faulima zaustavljale i tako spriječavale ubojitost napada. Do 50.minute uspjele su izjednačiti na 24:24 i 5 minuta prije kraja imale su vođstvo dva gola razlike 29:31. Dva uzastopna gola domaćih preko Asmire i Zirajete bila su dovoljna za izjednačenje na 31:31, ali još po jedan napad obje ekipe bolje koriste gošće i preko Antonije Šimić postižu pobjedonosni gol i minimalnu ali vrijednu pobjedu.

 Domaća ekipa je imala primjedbe na sudijski par Arnautović-Jović iz Tuzle, posebno u finišu utakmice, kada nisu sankcionirali neke od spornih situacija u polju napada Ljubušanki.

 U domaćem sastavu su se istakle Asmira Nukić i Zirajeta Mujagić, a svoju normu od pet golova po utakmici ispunila je Behija Kunić.Kod ekipe Ljubuškog istakle su se Katarina Pavlović, koja je zbog povrede sredinom drugog dijela utakmice morala napoustiti teren, te Maja Zovak, Mateja Nosić i golman Željana Stojak./Š.G./

Detalj sa večerašnje utakmice u kojoj domaći sastav nije imao dovoljno sreće
 

Vaš komentar na članak: