Živinički ligaši, među kojima i ŽRK Živinice, počeli su pripreme za novu sezonu.Živiničanke su prošlu sezonu uspješno okončale osvajanjem 8.mjesta u Premijer ligi BiH, sa podmlađenom ekipom.

 I ove sezone nema novih imena, već je i dalje oslonac na vlastite snage.Djevojke treniraju dva puta dnevno:prije podne u prirodi, a uveče u Gradskoj dvorani.Ekipu trenira Zirajeta Mujagić, najbolja živinička rukometašica.

  "Mislimo da je to najbolje rješenje, pošto je Zirajeta najiskusnija u ekipi i dugi niz godina je oslonac ove ekipe.Po svemu je uzor mlađim rukometašicama i nije bilo potrebe da  tražimo drugog trenera.Za sada nema novih imena, mada smo imali neke ponude iz tuzlanskog Jedinstva, ali ništa konkretno još ne možemo reći.Polagano su počele pripreme, uprava čini napore da obezbijedi uslove za rad, nabavili smo nove lopte i dresove, pa ćemo po svim pitanjima spremno dočekati novo prvenstvo", kaže nam  predsjednik uprave kluba Hamzalija Bajrić.

  U upravi ŽRK Živinice očekuju nove sponzore i veću materijalnu podršku, jer prema onome što postiže ova ekipa, djevojke su zaslužile mnogo više.Do početka sezone narednog mjeseca ekipa će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, što će poslužiti novom treneru Zirajeti Mujagić da se opredjeli za standardnu postavu. /Š.G./

Sa treninga živiničkih rukometašica
 

Vaš komentar na članak: