Gradska dvorana Živinice:Gledalaca:100.Sudije:Obrenko Miljković i Duško Ristanić.Delegat:Srećko Delhunija.Isključenja:ŽRK Živinice 8 min, ŽRK Goražde 12 min.Sedmerci:ŽRK Živinice 8/8, ŽRK Goražde 2/2.Rezultat:ŽRK Živinice-ŽRK Goražde 25:23 (14:12)

 ŽIVINICE:Tošanović, Kunić 5, Sarajlić 3, Goletić, Mujagić 3, Nukić 13 (8), Jamaković, Puzić ( 5 odbrana), A.Pejkušić 1, Maslić, Tursunović ( 10 odbrana), Markelić, Mišić i S.Pejkušić.Trener:Atnon Pražak.

    GORAŽDE:Borčak (3 odbrane), Nuhanović, Odžaković, Sarajlić 11 (2),Alikadić 1, Selmanović 5, Dervišević 3, Oputar 1, Popović 1, Zorlak ( 9 odbrana), Hadžiahmetović, Ćosović 1 i Đogo.Trener: Ibrahim Popović.
 
    Prvu utakmicu na svom terenu rukometašice Živinica, nakon velike i neizvjesne borbe, riješile su u svoju korist i tako osvojile prve bodove u novom šampionatu.Prema viđenom u prvih 20 minuta očekivala se sigurna pobjeda, jer je tada rezultat glasio 10:6 za domaće, ali se gošće nisu predavale, te u finišu prvog dijela utakmice uspijevaju smanjiti vođstvo Živiničanki na 14:12.

   U drugom dijelu čvrstom igrom u odbrani Goraždanke uspijevaju zatvoriti kapije svog gola, a u opasnim kontrama postizati golove i već u 37.minuti izjenačuju rezultat na 15:15., da bi 10.minuta prije kraja  i povele 19:20, golom Mersihe Sarajlić.Sve do kraja rezultat se smjenjivao u korist jedne ili druge ekipe, da bi domaće uz pomoć iskusne Zirajete Mujagić, efikasne Asmire Nukić i odbrana Azre Tursunović u samom finišu uspjele doći do važne pobjede.

   Nakon utakmice kapiten ekipe Zirajeta Mujagić je izjavila:

   „Utakmica je bila teška i neizvjesna do kraja, imali smo u jednom periodu i po dvije isključene rukometašice, što su gošće znale iskoristiti i opasno nam zaprijetiti.Ipak, uspjele smo se vratiti u samom finišu, a imali smo i sreće, jer je naš golman odbranio dva zicera u posljednjoj minuti utakmice“.

    Najefikasnija rukometašica utakmice bila je Asmira Nukić, koja je preciznim udarcima sa sedam metara dala svoj veliki doprinos pobjedi:

   „Nismo očekivale ovako jak otpor gošći, ali uspjele smo ih nadigrati.Ovo nam je važna pobjeda poslije poraza od Borca i vratiće samopouzdanje ekipi pred naredne mečeve“.

   Među najboljim u ekipi bila je mlada i talentovana Behija Kunić, koja je postigla 5 golova i pripremila 3 penala:

   „Imali smo dobru saradnju u napadu i nastojala sam iskoristiti što više prilika za gol.Gošće nas nisu štedjele, dobila sam mnogo udaraca, ali izdržale smo i zasluženo pobijedile“./Š.G./

                                         ŽRK Živinice-prva jesenja pobjeda

 

Vaš komentar na članak: