Danas je održana press konferencija RK Konjuh, uoči subotnje utakmice 2. kola Premijer lige BiH, u kojem Stolari dočekuju zavidovićku Krivaju. Predsatvljeni su i novi članovu prve ekipe Sidik Omerović, Elvis Brkić i Miloš Krečković. Osim novajlija novinarima su još govorili sportski direktor Jasminko Omerefendić i ispred navijača Armije zmajeva Maid Glavinić.

 "Pobjeda u Mostaru prošlog vikenda je označila našu kandidaturu za visok plasman. Podmlađena ekipa je sada zrelija za jednu sezonu i nadamo se velikim uspjesima, u čemu će im pomoći nova pojačanja iskusnijih rukometaša", rekao je Omerefendić.

 Golman Sidik Omerović i Elvis Brkić su povratnici u Konjuh i radu su se vratili u ekipu na poziv rukovodstva.

 "Nisam mogao odbiti ponudu da se vratim u Konjuh jer volim ovaj klub u kojem sam bio nekoliko sezona, a takođe i Živinice smatram svojim gradom. Uz podršku publike možemo mnogo postići", rekao je Omerović, dok jedan od najboljih desnih bekova Premijer lige BiH Brkić takođe rekao da se rado vratio u Konjuh.

 Lijevoruki rukometaš Miloš Krečković je bio igrač Loznice i Metaloplastike, o prvim utiscima u novoj sredini kaže:

 "Drago mi je da su ovdje dobri uslovi za rad i da je Konjuh među boljim ekipama u BiH. Nastojaću svojim igrama pomoći da klub postigne što bolje rezultate, kako bih se odužio upravi na ukazanom povjerenju da dođem u Živinice i RK Konjuh".

 Da će tribine biti pune optimista je predstavnik navijača Armije zmajeva Maid Glavinić, koji je pozvao ljubitelje rukometa da dođu u što većem broju i pomognu Konjuhu da postigne novu pobjedu.

 Utakmica između Konjuha i Krivaje igra se u subotu, 21.septembra u Gradskoj dvorani sa početrkom u 19 sati./Š.Gadžo/

Današnji učesnici Konjuhove press konferencije

 

Vaš komentar na članak: