Prošlog vikenda u Mostaru je održana prva ovogodišnja utraka Skoda XC lige. Ono sto bismo posebno naglasili je veliki uspjeh malobrojne ekipe Biciklistički klub Živinice, koja je nastupila sa 4 takmičara u kategorijama: mlađi kadeti, kadeti, hobby i U-23.

 
 O postignutim rezultatima sportski direktor BK Živinice Edin Taletović nam je rekao:
 
 "Najbolji rezultat je ostvario Amar Tulumović u kategoriji mlađi kadeti, zauzevsi 3. mjesto. Ovo je Amaru bila prva trka i sigurni smo da je pred njim jako uspješna i obećavajuća sezona. Muamer Aljić u kategoriji kadeti je i pored jako velike konkurencije i jednog malog pada zauzeo jako dobro 14. mjesto u svojoj kategoriji.Alen Bajramović je u kategoriji U-23 zauzeo 5. mjesto, što je, uzme li se u obzir da zbog loših vremenskih uslova koji su nadamo se iza nas, nije mogao imati adekvatne pripreme, jako dobar rezultat".
 
  Vrijedi pomenuti i postignuti rezultat Adnana Hamzabegovića, koji je nastupio u kategoriji Hobby 2. Zauzeo 17. mjesto od 36 takmičara, koliko je nastupilo u njegovoj kategoriji. Podatak da je u njegovoj kategoriji nastupio i bivši državni prvak u DH discliplini Hasan Gušić, govori koliko je dobar plasman našeg Adnana./Press BK Živinice/

Dobri rezultati živiničkih biciklista

Na pobjedničkom postolju i naš mladi biciklista Tulumović

 

Vaš komentar na članak: