Prošle subote je u sportskoj dvorani u Visokom, u organizaciji karate saveza Federacije BiH, održano 5. prvenstvo F BiH za djecu i kadete i karate turnir za juniore i seniore.Na turniru je nastupilo 315 takmičara iz 31 kluba širom F BiH.

  Nakon uspjeha lukavačkih juniora i seniora na federalnom prvenstvu za juniore i seniore odrzanog  maja u Mostaru, gdje je osvojena 21 medalja ( 6 zlatnih,11 srebrenih i 4 bronzane) i podmladak KK Lukavac-Reweus je iz Visokog donio postigao zapažene rezultate.Osvojili su ukupno 11 medalja, 1 zlatnu, 1 srebrenu i 9 bronzanih medalja.

   Zlatnom medaljom se okitio Talović Aladin u kategoriji borbe mladji kadeti -55 kg,
srebrenu medalju je osvojio Muradbasić Haris kate dječaci 6-7 godina, a bronzane medalje osvojili su: Hrvić Emina borbe kadetkinje +55 kg, Ibrahimagić Armin borbe kadeti -63 kg, Čajić Hamza, kate dječaci 10-11 god., Bačić Damir borbe kadeti -55 kg i kate kadeti, Arapčić Lejla, kate juniorke i borbe juniorke +60 kg, te ekipa KK Lukavac-Reweus u kategoriji kate ekipno mlađi kadeti u sastavu Tinjić Mahir, Hanić Tarik i Čajić Hamza i ekipa u kategoriji borbe kadeti ekipno, u sastavu Ibrahimagić Armin, Mekić Benjamin i Bačić Damir.

   U veoma jakoj  konkurenciji u kategorijama od preko 30 takmičara zapaženo su prošli i Hanić Tarik, Gutić Nejra, Kurtić Ervin, Kuduzović Edita, Bošnjak Anđela, Tinjić Mahir, Muftić Vanesa, Mekić Benjamin, Mahovkić Anis i Đurić Danijel, izgubivši u borbi za medalju./Press KK Reweus/

Ekipa KK Reweus
 

Vaš komentar na članak: