Šah: OŠK Živinice 7.u Federaciji BiH

Omladinski šahovski klub Živinice je nastupao u  Prvoj  "A" ligi Šahovskog saveza FBiH, krajem prošlog mjeseca, a ovo takmičenje je održano u Neumu. OŠK Živinice je nastupio u izuzetno podmlađenom sastavu i po igračima koji za njega nastupaju je ubjedljivo najmlađi klub u BiH.

  Ekipu je činilo 10 igrača, od  čega  su u osnovnom sastavu nastupila samo 2 seniora. Osnovni  sastav ekipe nastupio je u sastavu Đokić Vladan, Mahmutbegović Midhat, Rogović ismet, Salkić Midhat, Mahmutbegović Nadina, Mešić Vehid, Nukić Farik, Sinanović Ermin, Jusić Halid i Mahmutbegović Muharem.

 Ova mlada ekipa je bila svojevrsna atrakcija i pobudila je najviše interesa kod gledalaca.U jakoj konkurenciji od 10 ekipa,  OŠK Živinice je osvojio  7. mjesto, čime je  obezbjedila opstanak u ligi.

  "Treba reći da smo u prvom redu, zahvaljujući neiskustvu naših igrača, ispustili direktne pobjede protiv ekipa Vogošće, Srebrenika i sarajevskog Željezničara, što bi  nas odvelo u sam vrh tabele, ali smo i sa postignutim više nego zadovoljni.Na  završetku  prvenstva OŠK Živinice je dobio iskrene čestitke od svih sudionika takmičenja. Iduće godine, naši mladi takmičari će svakako biti još jači i za očekiuvati je još bolje rezultate.Takođe treba reći da je OŠK Živinice već treću godinu za redom najbolja šahovska ekipa na području TK i da je više nego očigledno da se rad sa mladima i ulaganje u njih se mora isplatiti i da daje najbolje rezultate.Podsjećam da je OŠK Živinice već dvije godine za redom treći klub u BiH kada je u pitanju kadetski šah do 18 godina", kaže nam predsjednik OŠK Živinice Midhat Mahmutbegović.

Još jedna kratka vijest iz OŠK Živinice

  Na istom takmičenju u Neumu naš kadet Mahir Salkić je nastupao za ŠK BH Telecom koji se takmičio  u Drugoj ligi ŠSFBiH. Mahir je sa 4 pobjede i jednim porazom dao značajan doprinos ekipi ŠK BH Telecom koja je u konačnom poretku zauzela prvo mjesto i izborila plasman u  Prvu "B" ligu ŠS FBiH. 

 Upravni odbor OŠK Živinice koristi priliku da se zahvali svima koji pomažu rad kluba i bez čije pomoći sigurno ne bi moglo biti ovakvih rezultata."Posebnu zahvalnost dugujemo Opštini Živinice, firmi BH Telecom i privrednim subjektima opštine Živinice", rekao nam je Mhamutbegović./Press OŠK Živinice/

Midhat Memišević-veliki uspjeh šahista OŠK Živinice