Denis Tulumović je IV  razred Mašinske škole u Živinicama, a među svojim drugovima je poznat kao veliki sportista kartinga, kojim se bavi od svoje dvaneste godine.O uspjelim  takmičenjima i osvojenim medaljama rado govori:

 "Na prvoj trci u Sarajevu osvojio sam 2. mjesto 2008.godine i to me je ohrabrilo za daljnju vožnju i bavljenje ovim sportom. Potom sam u Ugljeviku osvojio 3. mjesto, nakon čega  prelazim u jaču klasu od 100 ccm junior. Od tada često imam kvarove na vozilu, tako da nisam imao šansi da završim trku, a pogotovu osvojim neko značajnije mjesto".

 Početkom 2009.godine Denis počinje ponovo stazama uspjeha i već na prvoj trci u Sarajevu osovaja 2. mjesto, a zatim u Mostaru sa posljednjeg mjesta tokom trke stiže na 2.mjesto. Smjenjivale su se trke u Doboju i drugim mjestima sve do Gradačca, gdje konačno osvaja prvo mjesto. Vozio je i u Živinicama za 2.mjesto, u Goraždu je bio prvi i to među seniorima.

  I tako uspjesi su se nizali: sezona 2010.  okončana kao drugoplasirani, a o prošloj sezoni Denis Tulumović kaže:

  "Za seznu 2011. smo kupili novi motor i tu sam sezonu vozio dvije klase-klasu 3 sa 100 ccm senior i klasu 4 sa 125 ccm i ponovo sam počeo ostvarivati dobre rezultate. Na prvoj trci u Sarajevu sam osvojio u obje klase 2. mjesto, a poslije toga je bila trka u Istočnom Sarajevu. gdje sam osvjio 1. mjesto u klasi 4, a u klasi 3 drugo mjesto. Slično se ponovilo i u Goraždu, gdje sam u obje klase osvojio 1.mjesto. U uklupnom poretku sezonu 2011. sam zavrsio kao prvi u klasi 4, a u klasi 3 sam zavrsio kao viceprvak".

 Teško bi bilo nabrojati sve uspjehe mladog takmičara kartinga tokom ove godine, koja još nije završena. Biće još trka, od kojih je jedna međunardona i nadamo se novim uspjesima.

 Denis će nam na kraju ove uspješne priče odati tajnu o tome – ko je zaslužan za sve te velike uspjehe!?

 "Najviše je zaslužan moj djed Enver Nišić, koji je poznat u gradu kao vrstan automehaničar. Bez njega ne bih nikad ostvario ove rezultate. On mi je ujedno trener,
mehaničar i jedini sponzor", kaže šampion kartinga Denis Tulumović./Š.Gadžo/

Denis Tulumović nakon uspješno završene trke

Denis sa trenerom, mehaničarom, sponzorom i djedom Enverom
 

Vaš komentar na članak: