Saradnja Millenniuma i Plamena nade

Košarkaški klub "Millennium" Živinice  u nedjelju igra svoju 6. utakmicu u okviru Lige mladih Tuzla. S obzirom da je ovo derbi kola (kadetska selekcija) odlučili smo se napraviti nešto novo kada je upitanju Liga mladih.

 Saradnja KK"Millennium" i udruženja mladih "Plamen nade" će načelno početi ovom utakmicom i zbog toga je ova utakmica drugačija nego ostale. Udruga "Plamen nade" će instalirati pult na kojem će svi prisutni moći donirati određeni novac za oboljelu djevojčicu Fatimu Kasumović. Da bi skupili što više prisutnih, pored utakmica prisutni će moći viditi performans mališana 4. razreda II Osnovne škole koji će imati nastupe na pauzama utakmica. Također biti će dodjela nagrada najbolje slogane koju je KK"Millennium" organizovao.

  Sve ovo će biti jedna lijepa zabava, kojom još želimo i obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Kao organizator zbivanja trener Muminović nam je rekao:

 "Sretan sam što smo uopšte došli do ovakve ideje. Još prije nekoliko sedmica smo na jednom od sastanaka zaključili da bi mogli praviti nešto interesantno u našem gradu. Memić je kao naš prvi trener krenuo sa planiranjem i prepustion da ukomponujem naše ideje u jedu lijepu zabavu. Kako je naš klub poznat po dobronamjernosti, pa sna neki način stimulišemo djecu koja su slabijeg imovinskog stanja, dali smo prijedlog Mugdinu Džinić iz Udruženja mladih da postave pult i time pokušaju skupiti neka sredstva za djevojčicu koja je teško obolila. Mi smo naše članove stimulisali da donesu makar po 1 KM i time daju pomoć djevojčici, kojoj želimo brzo ozdravljenje. Pored ovoga, želimo u nedjelju obilježiti i Dan državnosti BiH, pa ćemo na početku ceremonije intonirati himnu i odati počast našim borcima koji su ostavili živote kako bi se svi ti mališani veselo družili. Nadamo se da će biti veliki broj gostiju i da ćemo ispuniti cilj. Utakmica je u drugom planu i našim momcia želimo da dođu još do jedne pobjede".

  Program počinje u 13,30 sati u Gradskoj dvorani, kada će na teren istrčati najjače selekcije oba tima (kadeti)./M.M./