-Uloženo 70 miliona KM • Reprezentativni objekat na 43.000 kvadrata • Trg djece Sarajeva BBI centar poklanja djeci Sarajeva…

  Bogatim kulturno-zabavnim programom te prigodnim govorom predsjednika Islamske razvojne banke (IDB) i Skupštine BBI banke Ahmada Mohammada Alija sinoć je u Sarajevu otvoren BBI centar.

 Gradska uprava Sarajeva i BBI centar su na ovaj način čestitali gradu Sarajevu rođendan, 6. aprila.

 Prisutne je pozdravio direktor BBI Leasing&Real Estate Sead Živalj.

 "Preko puta nas je spomenik ubijenoj djeci Sarajeva kao podsjetnik za sve nas. Večeras otvaramo ovaj centar i predajemo djeci Sarajeva trg jer ona su ono što nas tjera naprijed, istakao je Živalj.

 U programu koncipiranom u dvije tematske cjeline: "Zašto volim ovaj grad" i "U Centru Sarajeva svijet u malom"učestvovali su: Kemal Monteno, mnogobrojna djece iz Sarajeva, Sarajevski gudački kvartet, Plesni studio "Luca dance", Plesna grupa "Tanzelarija", glumac Amar Bukvić te "Shadrvan Code". Prikazan je i snimak s akademikom Abdulahom Sidranom koji je, posebno za ovu priliku, napisao pjesmu posvećenu djeci Sarajeva i Sarajevu.

 Pjesmu je recitirao glumac Amir Bukvić te na taj način ozvaničio da Trg djece Sarajeva BBI centar poklanja djeci Sarajeva.
 
 Pod redateljskom palicom Amira Bukvića, koji je ujedno i scenarist programa otvaranja, uz bogatu scensku rasvjetu i vatromet, građani Sarajeva, ali i gosti glavnog grada BiH, imali su priliku podsjetiti se na legende Sarajeva: Indexe, Mirzu Delibašića i Davorina Popovića. Na dva velika LED ekrana emitirane su kako njihove slike i snimci tako i snimci stare „Sarajke“ – nekadašnjeg simbola Sarajeva, isječci iz filma „Valter brani Sarajevo“, kratki dokumentarni film o historiji ovog grada te isječci iz filma „Otac na službenom putu“.

 Investitori su u Centar, za koji odgovorni u BBI-u žele da postane mjesto susreta građana Sarajeva, uložili 70 miliona KM.

 BBI centar prostire se na 43.000 kvadratnih metara, a nudi 19.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje u kojima su svoje mjesto našle svjetski poznate robne i ostale marke. Neke od njih, poput Salse, Pola, Sixta, prvi put su zastupljene u BiH. Kuriozitet ovog centra su i 464 mjesta za parkiranje raspoređena na tri etaže koje posjetiteljima centra, ali i onima koji žele mjesečno ili godišnje iznajmiti mjesto, nudi 24-satni videonadzor.

 Realizacija projekta trajala je tri godine, a radove je izvodila kompanija "Ans Drive", čiji direktor Alija Gadžo nije krio zadovoljstvo nakon uspješno obavljenog posla:

 "Drago nam je što je našoj firmi pripala čast da izgradi ovo veličanstveno zdanje u srcu  Sarajeva.Takođe sve nas u kompaniji raduje što smo uspjeli našem gradu podariti ovaj objekat upravo danas, kada slavimo rođendan Sarajeva".

  BBI centar će u ovim vremenima kojima dominira ekonomska kriza ponuditi novih 1000 radnih mjesta./FENA/

Na mjestu nekadašnje robne kuće Sarajka nikao je BBI Centar

Ugostiteljski dio BBI Centra
 

Vaš komentar na članak: