Stotine građana  podržalo je predizborne skupove Saveza za bolju budućnost BiH u Olovu, Kladanju i Živinicama.U kinosali u Olovu na skup SBB BiH došlo je toliko ljudi koliko sve stranke zajednički nisu mogle sakupiti u proteklih nekoliko dana predstavljanja u ovom gradu.

  "Odlučni uvijek pobijede, a neodlučni nikada", poručio je s govornice u prepunoj sali proslavljeni "zlatni ljiljan" Adnan Bašić.

  Osim Bašića, govorili su i Hidajet Memić predsjednik Općinskog odbora Olovo, Izudin Sjerotanović kandidat za Skupštinu ZDK, Adnan Jupić nosilac liste, Duda Lagumdžić kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Alina Čabaravdi nosilac ove liste.

  Kao i uvijek, ovacije građana izazvao je dolazak Fahrudina Radončića, predsjednika SBB BiH i kandidata ove stranke za bošnjačkog člana BH Predsjedništva.Radončić je govorio o tome da BiH 3. oktobra bira ili evropski put uspjeha ili ekonomsko zaostajanje, bijedu, destrukciju i palestinizaciju Bošnjaka.

  I skup Saveza za bolju budućnost BiH u Kladnju bio je izvanredno posjećen. U prepunoj dvorani Doma kulture, uz Radončića je govorio i prof. dr. Emir Kabil, nosilac liste SBB BiH za Državni parlament, te Irfan Habibović predsjednik OO Kladanj i kandidat na listi za Predstavnički dom FBiH, kao i Adnan Buševac kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

   Prof. dr. Kabil je istakao da kadrovi ove političke partije neće davati olaka obećanja, već će raditi na tome da se sva energija usmjeri ka ekonomiji i nuđenju mnogo boljeg života od minulih 15 godina beznađa.

  U Bosanskom kulturnom centru u Živinicama je u prepunoj dvorani s više od 500 posjetilaca nastavljeno predstavljanje kandidata SBB BiH u Tuzlanskom kantonu. Na bini se pojavilo tridesetak novih lica s vrlo impresivnim ličnim biografijama, koji su živi dokaz teze Saveza – "Nova lica – nova BiH".

  Građanima su se obratili i Indira Kadrić kandidat na listi za Parlament FBiH, Almin Ahmetbegović kandidat na listi za Parlament BiH, Edis Kametović kandidat sa liste za Predstavnički dom FBiH, Enver Gutić nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i Alija Azabagić nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona.

  "Ako smo kao narod i država dugih 15 godina trpjeli lošu vlast, izdržimo to još samo 15 dana, koliko je ostalo do 3. oktobra, kada će oni narodnom voljom otići. Bit će vrlo lako pobijediti omraženu vlast koja je BiH dovela na evropsko dno, a najteži posao bit će da se poprave ogromne štete nastale zbog korupcije, ekonomskog zaostajanja i nerazvijanja BiH" poručio je u svom govoru Radončić./Pres- centar SBB BiH/

Sa predizbornog skupa SBB BiH u BKC Živinice
 

Vaš komentar na članak: