Danas je održana Izvještajno-izborna skupština mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu OO Živinice. Nakon izbora Radnog Predsjedništva i Verfikacione komisije usvojeni su Poslovnik o radu Skupštine, Izvještaj o radu Savjeta mladih SBiH Živinice za period 2010.-2012.godina, poslije čega je izvršen izbor članova Savjeta mladih SBiH Živinice.

  Izvještaj o radu za protekle dvije godine podnio je predsjednik Savjeta mladih Živinice Kemal Šarac, koji je između ostalog rekao:

  „Savjet mladih je konstantno pozivao na odgovornost lokalnu zajednicu za katastrofalno stanje zaštite životne sredine na općini Živinice, prvi smo pozvali širu javnost za pomoć djeci s višetstrukim smetnjama u Centru Vrati mi osmijeh, vršili smo edukaciju mladih u izbornim procesima i niz drugih aktivnosti.Tradicionalno smo obilježavali 12.avgust Svjetski dan mladih, koji ima za cilj analizu položaja mladih na općini Živinice i šire. Jačali smo saradnju sa javnošću kako bi svojim vršnjacima ukazali na važnost aktivizma mladih ljudi, da svojom kreativnošću srušimo barijere i izgradimo mostove, kako bi stvarali  što pozitivniju atmosferu u svojoj državi.Moramo ponovo energijom razuma reći današnjoj političkoj klimi, da BiH u stanju u kojem se nalazi ima alternativu kroz ideje i projekte SBiH“, istakao je Šarac i dodao kako se radna mjesta ne otvaraju izjavama i privreda ne pokreće pričama.

Podrška mladima nije izostala

  Mladi SBiH imali su stalnu podršku kroz sve aktivnosti od OO SBiH Živinice i predsjednika Seada Taletovića, koji je na skupu mladih rekao:

  „Mladi su uvijek imali podršku naše političke partije, koja nastoji održati svoj kurs, jer se on pokazao jedini ispravan, posebno u ova vremena nakon održanih općih izbora.Svjedoci smo da se rat za BiH poslije Dejtona vodi drugim sredstvima i mi to ne možemo gledati po strani. Pozivam mlade da kroz svoje djelovanje učestvuju u gradnji Bosne i Hercegovine-za građansku BiH ravnopravnih naroda“.

   Mladima u Živinicama obratio se i predsjednik Kantonalnog odbora SBiH Besim Imamović:

  „U svih 13 općina TK  održali  smo izborne skupštine, bile su dobro organizovane i posjećene, tako da imamo preko 3 hiljade aktivista u infrastrukturi organizacije.To znači da smo najbolje organizovana politička partija u Tuzlanskom kantonu.Imamo izuzetan odziv i polet ljudi na terenu koji su za promjene, jer smo svjedoci da je ova vlast najgora do sada, što priznaju i politički protivnici. Na osnovu naših informacija možemo zaključiti da na lokalnim izborima možemo postići dobre rezultate i imamo kadrove koji su spremni napraviti značajan iskorak“.

   Skupština je na današnjoj sjednici izabrala novi sastav članova Savjeta mladih SBiH Živinice, koji će brojati 15 članova, a to su:Aida Beširević, Muamer Jagodić, Kemal Šarac, Jasim Pepić, Elvis Nuhanović, Mirela Habibović, Behrudin Rizvić, Edina Taletović, Damir Đulović, Amer Halilović, Mirnes Husejnović, Zijad Brčaninović, Nihad Kamenjaković, Ibrahim Tursunović i Selma Šljivić.

  Današnja Skupština je pokazala da SBiH OO Živinice okuplja značajan broj mladih i perspektivnih članova, koji imaju dovoljno entuzijazma da podstaknu i druge mlade ljude na društvenu odgovornost, da zajedno kreiraju svoju budućnost i budućnost onih koji dolaze !/Š.G./                           

Mladi SBiH za promjene

Sead Taletović-partija podržava mlade u svim aktivnostima

Uskoro izbor novog predsjednika i dopredsjednika Savjeta mladih
 

Vaš komentar na članak: