Večeras je na Gradkom bulevaru održan centralni promotivni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu, na kojem su predsatvljeni kandidati ove političke partije za predstojeće lokalne izbore.

 Nositelj liste kandidata za članove Općinskog vijeća Živinice i predsjednik OO SBiH Živinice Sead Taletović je govorio velikom broju okupljenih članova i simpatizera o programskim zadacima stranke:

 "Svi smo svjedoci neodgovorne vlasti koju sačinjavaju koalicione partije 6+1 i tokom posljednje dvije godine vidimo kakvi su joj rezultati. Zato Stranka za Bosnu i Hercegovinu, nakon što je svoje redove očistila od karijerista i onih koji su nastojali da se njome okoriste, nastavlja gradnju jedinstvene države BiH, ekonomiju ubrzanog zapošljavanja, jedinstven sistem obrazovanja, politčku odgovornost i sve ono što će doprinijeti bržem putu BiH ka evropskim integracijama", rekao je Taletović.

 Potom je govorio kandidat za načelnika općine Živinice dipl.inž.Husein Trumić, koji je rekao:
 
 "Sve u životu što sam radio bilo je najbolje, pa će tako biti i kada me izaberete za općinskog načelnika. Poznato je da smo općina sa bogatim prirodnim resursima, a da nam je nezaposlenost dostigla 60 procenata. Moj program nudi rješenja za pokretanje velikiih sistema, jer bez njih nema velikog zapošljavanja i velikih investicija. Nezaposlenost je najveći problem naše općine i tema koja se od strane odgovornih za ovaj problem stavlja pod tepih. Na Birou je evidentirano 13 882 nezaposlena radnika, a osim sa fakulteta i škola, najveći broj ih dolazi zbog otpuštanja iz firmi. Trebamo pokrenuti integraciju rudnika Dubrave i Đurđevik jer pripadaju našoj općini. Uz to, pokrenuli bi gradnju cementare i briketanu, gdje bi radio veliki broj radnika", rekao je Trumić.

 Večerašnji skup SBiH svojim prisustvom uveličali su potpredsjednik SBiH Gradimir Gojer, predsjednik SBiH TK Besim Imamović i član skupštine TK Asmir Hasić, koji su dali podršku kandidatim za lokalne izbore i goovorili o aktuelnim dešavanjima na TK i BiH, te pozvali građane da izađu na izbore 7.oktobra i svoj glas daju S BiH. /Š.G./

Obraćanje predsjednika SBiH Živinice Seada Taletovića

Građani na večerašnjem promotivnom skupu SBiH

Husein Trumić-nudi Program razvoja velikih sistema i zapošljavanja

Sa ceremonije predstavljanja kandidata za Općinsko vijeće Živinice
 

Vaš komentar na članak: