Danas je  Općinski savjet  SBiH Živinice organizovao prijem za svoje članice i simpatizerke. U Plavoj sali BKC okupilo se preko 200 žena koje su darivane  karanfilima i muzikom, te lijepim riječima organizatora. Danas se u čast žena igralo i pjevalo-sve  u susret sutrašnjem praziku  8.martu, Međunarodnom danu žena. Prije čestitki i obraćanja zvaničnika intonirana je državna himna i odata počast palim šehidima BiH i umrlim članovima ove političke partije.

 
  Čestitke na prijemu žena uputili su predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić, njegov zamjenik Besim Imamović, predsjednica Kantonalnog odbora žena TK Safija Kalajlić i  predsjednik Povjereništva OS BiH Živinice Asmir Hasić.  
 
  „Jedina smo politička opcija koja djelom pokazuje da su žene u potpunsoti ravnopravne na svim nivoima vlasti. Dok sam bio direktor Elektrodistribucije BiH u upravi je bilo 50 odsto žena, jer je s njima divno raditi i one maksimalno koriste svoje radno vrijeme. Očekujem da u narednom periodu imamo žene premijere, od kantona do viših nivoa vlasti“, rekao je Jerlagić nakon što je ženama uputio čestitke.
 
 Besim Imamović se osvrnuo na potrebu humaijeg tretmana prema oboljelim i naglasio je:
 
 „Danas smo posjetili oboljelu Aldinu Sarajlić u Kalesiji, koju smo darivali i poželjeli brzo prikupljanje novca za njeno liječenje. Pokrenuli smo dans humanitarnu aktivnost za pomoć svim oboljelim, bez obzira na stranačku pripadnost“.
 
  Poslanik u Skupštini TK i domaćin prijema predsjednik Povjereništva SBiH Živinice Asmir Hasić je čestitao ženama praznik i poželio im puno zdravlja i sreće:
 
   „Pokazali smo da smo jedina politička partija u 2,5 godine koja se nije uprljala u ovom političkom blatu. Dat ćemo doprinos u formiranju i reorganizaciji pravne i demokratske države, sa ekonomskim prosperitetom i vizijama za bolje sutra nas i naše djece.  Mi nikada nećemo dozvoliti  da  neko krivo priča o BiH, jer  smo mi Stranka za Bosnu i Hercegovinu. Pokazali smo da ostajemo stabilna politička partija, čiji kadrovi se na prljavom bosanskom političkom tržištu ne mogu kupiti“.
 
  Prijem za žene SBiH nastavljen je koktelom i muzikom, pa se u Plavoj sali pjevalo i igrala narodna kola!/Š.Gadžo

Svakoj ženi darivan karanfil

Gosti i domaćini na svečanom prijemu

Čestitke predsjednice Safije Kalajlić

Članice za vrijeme kraćih obraćanja zvaničnika

Amer Jerlagić-žene za premijerke

Besim Imamović-pokretanje humanitarne pomoći za oboljele

Asmir Hasić-bez trgovine na prljavom političkom tržištu BiH

A potom se zaigrala narodna kola
 

Vaš komentar na članak: