Iaku je predizborna kampanja zvanično otpočela juče, sve stranke održavaju razne skupove, kako bi obavili što više posla do 2.oktobra, kada nastaje predizborna šutnja.

 Za večeras je zakazan veliki promotivni skup S BiH u Dvorani „Mirza Delibašić“ u sarajevskoj Skenderiji, kojem će prisustvovati i članstvo ove političke partije iz Tuzlanskog kantona.Desetak autobusa sa oko 500 članova SBiH iz gradova TK okupilo se na parkingu hotela Konjuh, odakle su zajednički krenuli put Sarajeva.

 "Idemo na otvaranje predizborne kampanje, koja počinje u SKenderiji večeras u 21 sat i gdje će se okupiti članovi iz cijele Bosne i Hercegtovine.Na ovom skupu Stranka za Bosnu i Hercegovinu će predstaviti kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima i Program djelovanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu za period 2011. – 2015. godine. O ekonomskim i političkim prioritetima Stranke za Bosnu i Hercegovinu govorit će kandidati Stranke za Bosnu i Hercegovinu", kaže nam predsjednik Općinskog savjeta S BiH Živinice Sead Taletović.

  Skupu će se obratiti i dr. Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, aktuelni predsjednik Predsjedništva BiH i kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

 Na parkingu ispred bivšeg hotela Konjuh veliki broj članova SBiH iz TK, sa državnim i stranačkim zastava krenuo je za Sarajevo oko 17 sati./Š.G./

VELIČANSTVEN SKUP U SARAJEVU

  Pred oko tri i pol hiljade pristalica Stranka za BiH ozvaničila je u subotu u večernjim satima početak predizborne kampanje za Opće izbore 2010. godine. Skup je održan u prepunoj Dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija u Sarajevu.

  Na ovom skupu predstavljeni su kandidati stranke za Bosnu i Hercegovinu za sve nivoe vlasti na predstojećim općim izborima, te Program djelovanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu za period 2011. – 2015. godine.

   O ekonomskim i političkim prioritetima Stranke za Bosnu i Hercegovinu govorili su  kandidati SBiH.
 
   Kako su kandidati istakli ova stranka ima ekonomske i  političke prioritete. Prioriteti SBiH kako je rečeno na skupu su između ostalog dinamičan ekonomski rast, razvoj energetskog sektora, izgradnja saobraćajne infrastrukture, obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita, ustavne reforme, vanjska politika i eurointegracije, dijaspora i održivi povratak.
 
  Skupu se na kraju obratio Haris Silajdžić, predsjednik stranke, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH i kandidat Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.
 
   On je istakao da se ova stranka bori za suverenu, cjelovitu, međunarodno priznatu BiH, ravnopravnih građana.
 
   “Ja mislim da smo ovaj naziv koji imamo Stranka za BiH zavrijedili i opravdali", rekao je Silajdžić.

Grupa članova SBiH Živinice sa predsjednikom Taletovićem

Lukavčani prvi stigli u Živinice

Snimak pred zajednički polazak u Sarajevo
 

Vaš komentar na članak: