SDA: Edukativna predavanja Fatme

 Asocijacija "FATMA" SDA OO Živinice danas je realizovala predavanje za članice na temu "Zdravlje žene". Predavač je bila dr. Narcisa Šiljegović, spec.ginekologije i akušerstva. Doktorica Šiljegović je između ostaloga govorila o simptomima bolesti reproduktivnih organa žene, te istakla značaj preventivnog djelovanja i redovitih kontrola zdravlja. Nakon predavanja uslijedila je konstruktivna diskusija prisutnih,koje su izrazile želju za ponavljanjem ovako korisnog predavanja.

  Kantonalna predsjednica Asocijacije "FATMA" SDA TK  prof. Alma Hajdarević, je upoznala prisutne sa daljim aktivnostima Asocijacije "FATMA" SDA TK koje će se realizovati u općinskim odborima SDA na području Tuzlanskog kantona. U ovome periodu aktuelne su edukacije majki, a slijede ramazanske aktivnosti. Asocijacija "FATMA" i dalje u svom prioritetu djelovanja ima pomoć djeci šehida, poginulih boraca i djece iz socijalno ugroženih porodica, te edukaciju i pomoć majkama.

  Općinska predsjednica Mirela Sakić, dipl. pedagog-psiholog, je iznijela plan rada Asocijacije "FATMA" SDA OO Živinice za naredni period, te poželjela dobrodošlicu novim članicama FATME SDA OO Živinice.

  Zahvaljujući kvalitetnom predavanju prisutne članice bile su izvanredno informisane o bolestima dojke zbog čega organizatori  izražavaju veliku zahvalnost na gostovanju i na održanom predavanju dr. Narcise Šiljegović./Press Fatma/

Članice Fatme na današnjem predavanju

Dr,Narcisa Šiljegović