Večeras je u Mjesnoj organizciji SDA Suha održan promotivni skup, na kojem su govorili kandidati za Općinsko vijeće iz ovog kraja i kandidat za načelnika Živinica Asim Aljić, te Rahman Delić iz Izbornog štaba. Pred velikim brojem okupljenih mještana  govorili su aktivisti stranke, a jedan od njih bio je i kandidat za člana OV Živinice Eldin Delić, koji je rekao:

 „Došlo je vrijeme za promjene jer je naša Mjesna zajednica Suha malo dobila u posljednje 4 godine. Izmjenom vlasti naše lokalne zajednice svaki građanin će znati kuda ide svaka marka. Ističem i podsjećam da su naši mladi vodili akciji prikupljnja sredstava za uličnu rasvjetu, ali nismo dobili potporu budžeta općine Živinice i ta sredstva su vraćena građanima.To je prvi puta da se nešto tako desi, da već prikupljene novce vratimo građanima. Zato ćemo tražiti da nam se uvede rasvjeta bez marka na marku, dosta je više bilo otimanja od naroda“.

 Kandidat za općinskog načelnika Asim Aljić je istakao potrebu većih ulaganja u ovaj kraj i dodao:

 „Ovdje moramo mnogo više ulagati sredstava općinskog budžeta, kako bi građani dobili kvalitetno vodosnabdjevanje i ostalu infrastukturu kakava je potrebna u 21.stoljeću.Takođe, mnogo toga još teba uraditi na području naše općine, kao i spajanje regionalnog puta pored hotela Toplica, da bi na taj način stavili u funkciju ovaj poznati turistički kompleks. Šta je sa  nogometom, zašto ne funkcionište Mladost? Mi ćemo obnoviti rad nogometnog kluba, kako bi mladima pružili priliku da se bave sportom, tako što ćemo odmah obnoviti i urediti nogometni stadion. Od 7.oktobra više neće biti marka na marku, sve ćemo graditi iz općinskog budžeta, jer je narodu bilo dosta nameta“.

 Kandidat za člana OV Živinice Merisa Bijelić je istakla kako će se u cjelosti realizovati programske aktivnosti mjesnih zajednica ovog kraja, a koje podrazumjevaju održavanje izgrađene  putne mreže i gradnje nove, aktivnosti na zaštiti od zagađivanja rijeka Sušice i Jablanice i njihovo dovođenje na nivo ekoliški čistih rijeka, te ostalih radova predviđenih programom razvoja./Š.G./

Rahman Delić, Merisa Bijelić i Eldin Delić

Članovi i simpatizeri SDA u Suhoj

Kandidat za načelnika Živinica Asim Aljić govorio o gradnji infrastrukture i obnovi sportskog života u Suhoj

Nakon političkih tema došao red i da se zaigra kolo
 

Vaš komentar na članak: