Prema riječima predsjednika SDA Živinice Abdulaha Delića postala je tradicija da Općinski odbor ove političke partije organizuje iftare za svoje članove i druge uglednike, koje traje već punih 15 godina.

 Druženje  je počelo učenjem ezana za iftar ef.Ibrahima Džihanovića, a ovom skupu je bio prisutan i predsjendik Islamske zajednice Živinice Ahmed Hamidović, koji se zahvalio na pozivu i poželio svim postačima lahke ramazanske dane i da sretno dočekaju predsojeći Bajram.

  Večeras su na zajedničkom iftaru u Gradskoj dvorani bili prisutni potpredsjednici SDA BiH Šemsudin Mehmedović i Senad Šepić, državni poslanik Zijad Jagodić,predsjednik SDA TK Amir Fazlić, ambasador Republike Makedonije u BiH Rami Redžepi, te drugi visoki gosti.

 "Čast mi je poselamiti sve prisutne, posebno naše goste i funkcionere SDA BiH.Naša politička partija redovno obilazi mjesne odbore, a i večeras smo se okupili da zajedno iftarimo i da do kraja rahat ispostimo ramazan", rekao je Delić.

 Na zajedničkom iftaru u Gradskoj dvorani u Živinicama večeras su se okupili i članovi boračkih organizcaija, privrednici, predstavnici Islamske zajednice općine Živinice, djelatnici kulture, sporta i drugih udruženja građana, načelnici općina i drugi visoki gosti, kojima se na dolasku zahvalila Elmira Čokić-sekretar Asocijacije mladih SDA Živinice.

 Potpredsjednik SDA BiH Šemsudin Mehmedović je poželio sretne ramazanske dane i rekao:

 "Poznato je da je SDA ušla u koaliciju sa SDP-om radi očuvanja BiH i  to je bila dobra odluka, međutim, očigledno je da je ova politička partija tražila poslušnika a ne partnera. Prije dva dana je postavljen zahtjev za smjenu Lagumdžije, što nije dobro za BiH. Mi jesmo za smjenu Lagumdžije, ali ne iz razloga koji dolaze iz RS. Mi želimo ubrzan put BiH u Eurointegracije, a što se tiče smjene naših ministara mi ćemo ih i dalje podržavati i zakonitim sredstvima  se boriti za njih"./Š.G./

U Gradskoj dvorani bio iftar za preko 400 postača

Abdulah Delić-tradicija organizovanja iftara duga 15 godina

Potpredsjednik SDA BiH Mehmedović poželio sretne ramazanske dane

Postači proučili fatihu rahmetli prvom predsjedniku Aliji Izetbegoviću, koji bi danas imao 87 godina
 

Vaš komentar na članak: