Večeras je održana konstituirajuća sjednica Izvršnog odbora OO SDA Živinice. Nedavno je na Skupštini ove političke partije izvršena rekonstrukcija i dopuna Izvršnog odbora novim članovima. Predsjednik SDA Živinca Abdulah Delić je čestitao svim članovima na povjerenju koje im je ukazana, a koje ujedno znači i veliku obavezu za dalje ativnosti.

 "Jedan dio članova IO je razriješen, a izabrani su novi-ustvari naši stari provjereni aktivisti. Očekujemo da ovaj tim ojača stranačku infrastrukturu, da izvršimo potrebne pripreme za popis stanovništva, gdje se trebamo upisati kao Bošnjaci i da obavimo sve pripreme za predstojeće opšte izbore 2014.godine. Prije toga organizovaćemo javne tribine i obilježavanje godišnjice osnivanja naše političke partije", rekao je Abdulah Delić.

 Na sjednici je bilo više riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Tuzlanskom kantonu.Poznato je da je došlo do nove koalicione većine u Skupštini TK, koja je prošle subote izglasala smjenu premijera i komplet Vlade TK. U toku je konsultovanje nove koalicione većine o izboru novog premijera i ministara, pa se očekuje da će za premijera biti izabran Bego Gutić, kadar SDA. Ova politička partija računa i na polovinu ministarskih mjesta u Vladi TK, rekao je Delić./Š.G./

Predsjednik OO SDA Živinice Abdulah Delić govorio o prestojećim zadacima članova IO

Sa večerašnje konstituirajuće sjednice IO

 

Vaš komentar na članak: