Večeras je u Gradskoj dvorani Živinicama održan centralni predizborni skup OO SDA Živinice, koji je započeo intonmiranjem državne i stranačke himne, a potom je odana počast šehidima i palim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

 Na skupu su predsatvljena 34 kanidata za članove Općinskog vijeća Živinice i kandidat za opinskog načelnika Asim ALjić. Skup u Gradskoj dvorani uveličali su potpredsjednik SDA BiH Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH, Amir Fazlić, predsjednik SDA TK, general Salih Malkić i drugi visoki gosti.

 Veličanstveni skup u prepunoj Gradskoj dvorani, prema riječima Šemsudina Mehmedovića, bio je znak da će u Živinicama na predstojećim izborima pobijediti SDA:

 "Nema sumnje da će ovi kvalitetni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika Asmi Aljić, uz toliku vašu podršku, odnijeti pobjedu na lokalnim izborima 7.oktobra. Ovdje se večraras potvrđuje zašto je naš slogan "Sa SDA jača je BiH" i to nije slučajno nastalo, jer, kapital odbrane BiH i naših naroda pripada SDA BiH, kada je trebnalo braniti državu i bilo najteže, mi smo je branili, kada mnogih od ovih stranaka tada nije ni bilo. Za BiH je bio najteži period kada u vlasti nije bilo SDA i mi nećemo zaboraviti slogane 100 odsto BiH i "dražavu za čovjeka", ali nakon ovog skupa u Živinicama potvrđena je ponovo naša snaga i opredjeljenje da će BiH jačati", rekao je Mehmedović i na kraju izlaganja predao svoj pobjednički  bijeli šal kandidatu za načelnika Asimu Aljiću.

 Predsjednik OO SDA Živinice i nositelj liste kandiata za OV Abdulah Delić je bio slijedeći govornik večerašnjeg centralnog predizbornog skupa ove političke partije, koji je takođe najavio pobjedu:

 "Proteklih mjeseci održali smo mnogo skupova, javnih tribina i press konferencija, pristupilo nam je mnogo novih članova, a koliku imamo podršku u ispravnost politike koju vodimo najbolje govori večerašnji skup, kojem je prisutno preko 2 hiljade naših članova i simpatizera. Nekoliko je razloga za našu pobjedu! Pobijedićemo zato što smo odbranila narod i državu BiH, što smo ratom razrušenu zemlju obnovili, što na listi za načelnika općine Živinice imamo čestitog Asima Aljića, jednog od osnivača naše stranke, imamo časne ljude na listi i protiv njih se ne vodi krivični postupak i napokon imamo razlog za pobjedu u lošoj politici SDP-a".

 Kandidat za općinskog načelnika Asim Aljić je govorio o svom programu, kojim je nagovijestio rješenje nedostatka vode koji se naročito drastično manifestuje u ljetnim mjesecima, te redefinisanje koncesionih ugovora na izvore vode na području Općine i sve izvore Općine staviti u funkciju snabdijevanja lokalnog stanovništva! Takođe je podsjetio na probleme u ostaloj infrastrukturi, te teško stanje u privredi i rješavanje nagomilanih problema u toj oblasti.

   "U svom radu preferiraću timski rad i angažovati sve kvalitetne i stručne ljude sa područja opštine da daju svoj doprinos budućem prosperitetu i razvoju Opštine", rekao je Aljić. /Š.G./ 

Članovi i simpatizeri SDA napunili Gradsku dvoranu

Predstavljanje kandidata za članove Općinskog vijeća Živinice

Izlaganje Šemsudina Mehmedovića, potpredsjednika SDA BiH

Mehmedović, Delić i Aljić-nakon što je dobio na poklon pobjednički bijeli šal

Visoki gosti na centralnom promotivnom skupu SDA
 

Vaš komentar na članak: