Postala je tradicija da Općinski odbor SDA Živinice organizuje iftare za svoje članove i druge uglednike. Na zajedničkom iftaru u Gradskoj dvorani u Živinicama okupili su se još članovi boračkih organiuzcaija, privrednici, predstavnici Islamske zajednice općine Živinice, djelatnici kulture, sporta i drugih udruženja građana, načelnici općina i ministri i poslanici.

 Tako su večeras na iftaru u Gradskoj dvorani bili prisutni podpredsjednik Glavnog odbora SDA BiH Šemsudin Mehmedović, državni poslanik Zijad Jagodić, ministar u Vladi FBiH za rudarstvo i energiju Erdal Trhulj, ministri u Vladi TK Asim Aljić i Senija Bubić, te drugi visoki gosti.

 Zajednički iftar u Gradskoj dvorani u Živinicama organizovan je na visokom nivou, te je organizatoru upućeno niz pohvla od prisutnih domaćina i gostiju.

  Efendija džemata Bašigovci Zijad Muratović je proučio ezan za iftar, dok je sve prisutne poselamio i zaželio ugodne i lagane postačke dane Abdulah Delić, predsjednik OO SDA Živinice.Prisutnima se obratio i pomoćnik predsjdnika  Glavnog odbora SDA BiH Šemsudin Mehmedović, te glavni imam IZ Živinice Ahmed Hamidović, koji su takođe poželjeli sretan post mubarek ramazanskih dana./Š.G./

Efendija Muratović proučio ezan za iftar

Obraćanje prdsjednika Abdulaha Delića

Veliki broj postača odazvao se na iftar

Pozdravne riječi Šemsudina Mehmedovića

U sportskom centru na zajedničkom iftaru našlo se oko 450 postača
 

Vaš komentar na članak: