Političke partije privode kraju aktivnosti na predlaganju kandidata za predstojeće lokalne izbore, pa je tako sinoć održana sjednica Mjesne organizacije SDP Živinice u MZ Oskova. Sjdnica je počela odavanjem počasti iznenada preminuloj članici   SDP-a Nadi Boras.

  Prije rasprave o dnevnom redu obavljena je svečana podjela članskih karti novim SDP-ovcima.Članske karte uručili su im predsjednik OO SDP Živinice Omer Kupusović, Suada Mujčinović, poslanik u Skupštini TK i predsjednik MO Oskova Enver Aljić.

   Prisutni su upoznati sa kriterijima i procedurom evidentiranja i predlaganja kandidata za općinske izbore u BiH, koji će se održati 7.oktobra, a potom se pristupilo predlaganju kandidata za načelnika općine Živinice, nosioca liste, te kandidati za širu listu kandidata OO SDP BiH Živinice za općinske izbore 2012.godine.

  Sjednici Mjesne organizacije SDP Oskova bio je prisutan veliki broj članstva, a delegaciju Općinske organizacije SDP-a predvodio je predsjednik ove političke partije Omer Kupusović.

 Predsjednik MO Oskova Enver Aljjić upoznao je prisutno članstvo sa kandidatima o kojima će se raspravljati, a koji su dan ranije predloženi na sjednici Predsjedništva ove organizacije, s tim da se mogu predlagati i novi kandidati. Nakon vođene demokratske rasprave povjerenje je izglasano slijedećim članovima SDP, ipred MO Oskova:

 Za općinskog načelnika Živinica kandidat je mr.sci.Hasan Muratović, kandidat za nosioca liste za članove Općinskog vijeća izabran je Said Čerkezović, kandidat za člana OV na listi seniora je Enver Aljić, kandidat na listi žena je Lidija Đaković,  na listi mladih izglasan je kandidat Nirmal Kukić.

  Tokom ovog mjeseca u sjedište SDP BiH Živinice raspravljaće se o svim kandidatima iz mjesnih organizacija, a potom će uslijediti izbor kompletne liste, koja će se iz ove partijske organizacije naći na listićima za lokalne izbore 7.oktobra ove godine.

  O obavljenim pripremama i održanoj sjednici predsjednik MO SDP Oskova Enver Aljić je rekao:

 „Sjednica je bila veoma dobro posjećena, posebno smo zadovoljni što je sve više mladih u našim redovima, ali priznajem i starijih, tako da smo podijelili 20 članskih karti novim članovima SDP-a iz naše organizacije. Sama sjednica je protekla u demokratskoj atmosferi,  u kojoj je svaki član mogao predlagati kandidate za općinsko vijeće ili općinskog načelnika.Dosadašnji načelnik nije imao konkurencije i jednoglasno je izabran kao kandidat naše MO, a vjerujem da će imati podršku i drugih mjesnih organizacija, jer je to svojim dosadašnjim radom zaslužio. Naši gosti ispred OO SDP Živinice su se pohvalno izrazili o održanoj sjednici, istakavši da je to do sada najuspješnija i najorganizovanija sjednica  jedne mjesne organizacije, što nam je bilo zadovoljstvo čuti“./Š.Gadžo/

Predsjednik Enver Aljić upoznaje prisutne s  dnevnim redom sjednice

Čestike  novim članovima, uz podjele članskih karti

Sa sinoć održane sjednice MO  SDP-a Oskova
 

Vaš komentar na članak: