Večeras je u Gradskoj dvorani održan centralni promotivni skup OO SDP Živinice, na kojem su, osim kandidata za razne nivoe vlasti živiničkih kandidata, govorili i najviši predstavnici SDP BiH, Zlatko Lagumdžija, predsjednik i Željko Komšić, potpredsjednik. Lagumdžija je građane pozvao da se pridruže SDP-u u donošenju promjena za Bosnu i Hercegovinu.

  „Postoji samo jedan način da se promijene stvari u zemlji, a to je podrškom SDP-u. Sve drugo je glas za još jednu četverogodišnju agoniju i nastavak stanja u kojem se zemlja nalazi. Trećeg oktobra vi odlučujete da li želite još četiri ovakve godine ili želite promjene. Ako želite da zemlja nastavi ići u pogrešnom smjeru, poklonite povjerenje ovoj vlasti. Ako želite promjene, imate samo jedan izbor: SDP! SDP će nakon ovih izbora imati najveći broj glasova u BiH i imat će člana Predsjedništva BiH koji će sa apsolutno najvećim brojem glasova biti izabran u Predsjedništvo. U ovo sam siguran, jer je svima postalo jasno da dobre namjere i želja da se stanje promijeni zahtijevaju organizaciju dovoljno veliku da to uradi. SDP je jedina politička organizacija koja ima kritičnu masu podrške da smijeni ovu vlast, iako nismo jedini koji imaju tu namjeru. Jednostavno nas ima najviše u jednoj stranci i dio smo dobro organizovane strukture“, naglasio je Lagumdžija.
    Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić je, između ostalog, reakao:

   „Ne glasajte za prošlost već za budućnost, glasajte za ono što će biti bolje vama i vašoj djeci.Obraćam se borcima da im kažem da na njih nećemo slati policiju, za nas ste ljudi koje poštujemo, zato što ste imali hrabrosti braniti ovu zelmlju.Ti naši borci nisu babini sinovi, već sirotinja i to ne možemo zaboraviti.Naša vlast će im obezbijediti da se osjećaju vrijednim.Hoćemo dostojanstvo ljudima.Ništa ne znači  da meni date glas za člana Predsjedništva BiH, nama treba SDP-zato SDP-u treba dati glasove“, rekao je  Komšić.

    Nosilac liste za Skupštinu TK Sead Čaušević  je govorio o teškom životu građana i kako je došlo vrijeme za promjene:

  „BiH i njeni građani su stigli do zida, što je rezultat nerada vlasti koja je samo na sebe mislila.Zato računamo na veliki broj glasova nezadovoljnih ljudi, među koje ubrajamo penzionere , nezaposlene, nezadovoljne majke, omladinu i drugih građani.SDP je jedina šansa koja može promijeniti stanje i obezbijeti život dostojan čovjeka“.

  Na centralnom promotivnom skupu u Živinicama još su govorili Hasan Muratović, Fahrudin Pašić, Omer Kupusović, Suada Mujčinović, Ramiz Zahirović, Denis Bećirović i drugi članovi i kandidati za razne nivoe vlasti na predstojećim izborima 3.oktobra./Š.Gadžo/

Obraćanje Zlatka Lagumdžije

Veliki broj prisutnih podržao kandidate SDP-a za predstojeće izbore
 

Vaš komentar na članak: