Što se bliže oktobarski lokalni izbori sve je više skupova političkih partija, tako da danas bilježimo rekordne aktivnosti.Tako je večeras  u prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Živinicama održan promotivni skup Socijaldemokratske partije SDP Živinice. Predsatvljena su 34 kandidata za Općinsko vijeće Živinice i kandidat ove političke partije za načelnika – mr.sci.Hasan Muratović.

 Prije promocije kandidata, uspjeh SDP-u Živinica na predstojećim lokalnim izborima poželio je premijer u Vladi TK Sead Čaušević, koji se tim povodom osvrnuo na aktuelno političko stanje, nastalo nakon raskida s kolalicijom SDA BiH, istakavši kako je do toga došlo što SDP BiH, kao pobjednička partija na proteklim općim izborima, nije htio prihvatiti ulogu poslušnika već partije koja će biti generator promjena ka boljem ekonomskom razvoju.

  Pokazalo se da ranija vlast nije bila u stanju voditi ekonomiju zemlje ka napretku i boljem životu građana. Osnovni razlozi ovakvog stanja su etničke i druge podjele, nacionalizam u funkciji prikrivanja kriminala i korupcije, zloupotreba ustavno-pravnog ustroja zemlje i niz drugih negativnih uticaja koji su išli ka razgradnji zemlje, istaknuto je na skupu.

  Osvrt na protekli period  i svoja tri mandata na mjestu  općinskog načelnika podnio je mr.sci.Hasan Muratović, koji je istako postignute rezultate, te kako će općina Živinice do početka lokalnih izbora u oktobru ove godine imati 500 km asfaltnih puteva, što znači da će asfalt stići do svakog sela. Nije propustio ni odgovoriti na sve češće napada koji na njegovu adresu dolaze iz SDA Živinice, o čemu je rekao:

  „Nastoje mi prikačiti mnoge negativne pojeve, koje su oni radili proteklih 20 godina,  pa čak idu i dotle da me okrivljuju za tragično utapanje jednog mladića na Rajskom jezeru u Bašigovcima. To znači da sam ja kriv što se dešavaju saobraćajne nezgode na asfaltnim putevima u čijoj gradnji sam učestvovao. Ili, recimo ko je kriv za utapanje u Ćendi prošle godine dva mlada života? Šta reći za jezero Modrac gdje se do sada utopilo preko 50 ljudi-ko bi mogao biti krivac za to-vjerovatno u SDA to bolje znaju“, istakao je Muratović.

  Veikom broju prisutnih predstavili su se svi kandidati, a o zadacima koji predstoje SDP-u Živinica govorili su nositelj liste Amir Zoletić, Amila Hodžić, Ilija Iljkić i drugi kandidati, koji su uz izlazak na pozornicu nagrađivani simbolom ove političke partije – cvijetom ruže!

  O večerašnjoj promociji nekoliko kandidata su nam rekli šta očekuju od predstojećih izbora, a poduzetnik Enver Aljić je rekao:

  „Oduševljen sam velikim brojem prisutnih naših članova i simpatizera u velikoj sali BKC-a tako da mi to daje za pravo da ćemo na lokalnim izborima postići do sada najbolje rezultate“.

   Poduzetnica Amila Hodžić takođe je zadovoljna odzivom građana:

  „Sve je organizovano na visokom nivou, što najbolje govori koliko smo sposobni i spremni da odgovorimo zadacima koji nas očekuju.Vidim da građani u nas imaju povjerenje i mi ćemo to sigiurno opravdati“.

  Doktorica Milana Marjanović nije krila svoje zadovoljstvo:

  „Pošto nemam velikog iskustva u politici, jer mi je ovo prvi dolazak na listu, oduševljena sam. Na osnovu svega što sam čula i vidjela nadam se da ćemo ubjedljivo pobjediti na predstojećim izborima“.

   Poduzetnik Nusret Mamić ima iskustva kada su u pitanju izbori jer je već aktuelni vijećnik:

  „Za razliku od prethodnih izbora ovoga puta će sigurno biti bolji rezultati, jer su građani u našem dosadašnjem radu prepoznali kvalitetniji odnos prema realizaciji svih zadataka. Ali, da bi bilo još bolje potrebno nam je  veće povjerenje na lokalnim izborima, kako bi mogli sami formirati vlast i time još brže ići naprijed, na dobro svih naših građana“./Š.G./

Obraćanje načelnika mr.sci.Hasana Muratovića

Nositelj liste Amir Zoletić

Svim kandidatima po jedna crvena ruža-za sretne izbore

Na kraju zajednički snimak-pa izvolite odabrati svoje favorite
 

Vaš komentar na članak: