Općinska organizacija SDP BiH Živinice i Osnovna organizacija  Dubrave Gornje jučer je u prostorijama Osnovne škole održala javnu tribinu pod nazivom  „DO PROMJENA U BiH KROZ DIJALOG SA GRAĐANIMA“.

  Uz veliki odziv građana svoj doprinos u organizacije dali su i prisutni gosti:
   mr Selim Bešlagić – član Glavnog odbora i poslanik u parlamentu Bosne i Hercegovine, prof. Sabina Husić- član Glavnog odbora SDP BiH i poslanik u skupštini Tuzlanskog kantona, dipl. pravnik Omer Kupusović – član Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla, predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Živince i Vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Živinice i prof. Mahir Rakovac – predsjednik Foruma mladih SDP BiH Živinice i predsjednik Osnovne organizacije SDP Dubrave Gornje.

   Gosti su se obratili prisutnim građanima i odgovarali na njihova pitanja.Raduje činjenica da je tribini prisustvovao veliki broj građana koji su istakli svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u BiH i koji su sa mnogobrojnim pitanjima koja su upućena gostima dali svoj doprinos da tribina doživi svoj cilj, a to je direktna komunikacija sa građanima.
 
  Istaknuto je da SDP BiH na izbore u oktobru ide sa programom 5 politika i da glavni akcenat pri rješavanjau problema u BiH treba dati na ekonomiju, pravdu, socijalna pitanja, obrazovanje i zdravstvo.
Prisutni građani dali su podršku i pozdravili rad SDP-ovih poslanika na svim nivoima, a posebno je data podrška predlozima Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine za koji se SDP zalaže kao i zadnji potezi vrha SDP-a za ne podržavanje sramnih zakona koje predlaže aktuelna Vlast.

  Socijaldemokratska partija BiH sa ove tribine dala je jasnu poruku građanima da će se zalagati za vladavinu prava i da jedino uz pomoć svih građana SDP može provesti program 5 politika a to je neophodno da bi naša zemlja krenula ka boljem sutra./prof. Mahir Rakovac/
                                                                                               

Sa javne tribine SDP-a u Gornjim Dubravama
 

Vaš komentar na članak: