Večeras je u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra održan promotivni skup OO SDU Živinice. Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti palim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata, više kandidata za predstojeće lokalne izbore obratilo se velikom broju prisutnih članova i simpatizera stranke.

 Prvi je govorio predsjednik Izbornog štaba Mirza Zukanović, a potom je uslijedilo obraćanje kandidatkinja i kandidata Aide Suljanović, Edite Belkić, Nezira Dedića, Anisa Hodžića, Alije Ahmetovića, Edine Hadžić i nositelja liste kandidata za Općinsko vijeće Živinice Esada Kitića.

 Na skupu su još govorili članovi Predsejdništva SDU BiH  dr.Meliha Lehić i Esad Piknjača.

 Svi su isticali razloge zbog kojih bi građani trebali na lokalnim izborima podržati kandidate SDU, kao i razloge zbog kojih teba uskratiti povjerenje onih koji su u proteklom periodu bili na vlasti. Živinicama je potrebno obezbijediti vodosnabdijevanje, toplifikaciju i ostalu infrastrukturu, a prije svega više radnih mjesta. Mladi kandidati su ukazali na svoje probleme, koji nastaju tek kada završe fakultete, a gost iz Predsjedništva SDU BiH dr.Meliha Lehić /slika na naslovnici/ je o tome rekla:

 "Obrazovanje je veoma skupo i tu mnogo ulažu roditelji i država u cjelini, a kada mladi završe studije, umjesto da nam vrate uloženi novac, oni nemaju šansu za zaposlenje, već problem nastoje riješiti odlaskom u inostranstvo".

 Predsjednik SDU Živinice i nositelj liste kandidata za članove OV Živinice Esad Kitić se osvrnuo na period proteklih 12 godina i istakao kako Živinice zaslužuju i trebaju dobiti više od onog što sada imaju:

 "Došlo je vrijeme da se otrijeznimo i da ne dozvolimo da vladaju još 4 godine. Po njihovim planovima kažu da će poslije 7.oktobra zaposliti preko hiljadu novih radnika, a to je laž i ne dozvovolite da vas prevare, jer sve ovo što nam nude u njihovom "crvenom kartonu" je laž, ponovo piše da će uvesti toplifikaciju, riješiti vodosnabdijevanje i ostalo, a znamo da je to i ranije pisalo uoči izbora", rekao je Kitić.

 Večerašnji promotivni skup SDU Živinice svojim nastupom uljepšali su članovi Plesnog kluba Plamengo, sa modernim plesovima, recitacijama i pjesmama./Š.G./

 

Kandidati za članove OV Živinice iz reda SDU

Gosti i domaćini na promotivnom skupu u BKC-u

Esad Kitić najavio da je vrijeme za promjene

Nastup mladih članova Plamenga

Veliki broj članova i simpatizera ispunio veliku salu BKC-a
 

Vaš komentar na članak: