Danas je OO SDU Živinice održala press konferenciju, koju je otvorio Mirza Zukanović i najavio temu o poboljšanju stanja u oblasti kulture i sporta. O ovoj temi govorila je Edina Dina Hadžić, kandidat za člana Općinskog vijeća Živinice na narednim izborima.Na presici su još govorili članovi i simpatizeri ove političke partije Alija Ahmetović i Muhamed Beganović.

 Edina Hadžić je istakla kako se za kulutru i sport sve manje izdvaja sredstava, te ova oblast polagano prelazi na margine zbivanja, što se najbolje očituje gašenjem Živiničkog ljeta:

 "Poznato je da na području općine imamo mnogo talenata koji bi rado svoje umijeći predstavljali na maniferstaciji Živiničko ljeto. Tu nije potrebno dovoditi skupe zvijezde estrade, već treba dati šansu mladim talentima. Kulturu i sport u našoj općini moramo podići na daleko veći nivo, jer to mladi zaslužuju. Sport je po svim pokazateljima i privredna djelatnost i treba ga tretirati kao investiciju a ne potrošnju. Kultura i njegovanje tradicija obogaćuju nas, dio su naše civilizacije, te značajan segment sveukupnog razvoja naše opštine. Budžet opštine mora imati značajnu stavku u obezbjeđenju uslova za sport i kulturu, koji ne bi smio biti manji od 8 odsto ostavrenog budžeta. Zgradi BKC-a treba vratiti sve sadržaje koje treba da ima jedan kulturni centar, osavremeniti organizaciju sporta i klubova nositelja ove značajne društvene djelatnosti", istakla je Edina Hadžić.

 Alija Ahmeetović je govorio o potebi izgradnje sportskih terena u naselju Ciljuge II, jer tamošnja djeca nemaju gdje upražnjavati svoje sportske sklonosti, dok je simpatizer ove političke partije Muhamed Beganović govorio o potrebi veće podrške pripadnicima romske populacije./Press SDU Živinice/

Učesnici današnje press konferencije OO SDU Živinice
 

Vaš komentar na članak: