Sinoć je Mjesni odbor Socijaldemokratske unije /SDU/ Gornje Dubrave organizovao predizborni skup i družeje kandidata ove politčke partije.Iako vrijeme nije dozvoljavalo da se druženje i skup održe na otvorenom, građani MZ G.Dubrave, kao i kandidati za razne nivoe vlasti na predstojećim izborima 3.oktobra, održali su planirani predizborni skup u prepunom holu mjesne područne škole.

  Kandidati SDU, kao i kandidati liste za Skupštinu TK -SDU, LDS i E-5, su se obratili okupljenim građanima, te su im iznijeli ciljeve političke partije, koje bi ostvarili ukoliko dobiju povjerenje birača, a to su:

 -Novi Ustav BiH sa regionalnom teritorijalnom organizacijom i nazivom Republika Bosna i Hercegovina, uz poštivanje individualnih ljudskih, nacionalnih i vjerskih  prava na cijeloj teritoriji države;

    -Uspostavljanje sistema na bazi tolerancije, jednakosti, solidarsnosti i socijalne pravde;

     -Stalnu borbu protiv siromaštva i institucionalnog kriminala;

     -Pokretanje javnih radova i izgradnje kapitalnih građevinskih obejkata, koje će graditi domaće firme;

    -Prednost u zapošljavanju mladih;

    -Borba protiv nepotizma;

    -Pošten i aktivan odnos prema boračkoj populaciji i

   -Jeftinije obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.

  Pored kandidata sa prostora MZ G.Dubrave, na skupu je govorila nositeljica liste za predstavnički dom Skupštine BiH Emina Suljkanović. Istakla je da se vrijedi boriti za moral, pravdu i poštenje, te dala podršku kandidatima MZ G.Dubrave i općine Živinice.

   Govorili su još nosilac liste za Parlament FBiH Abdulah Suljkanović iz Kalesije, te nosilac liste koalicije za TK –(SDU, LDS i E-5)  Esad Kitić /slika na naslovnici/, bivši konamdant 210. brigade „Nesib Malkić“ i predsjedavajući OV Živinice, koji je podsjetio mještane-članove SDU i simpatizere stranek:

   „Zacrtani ciljevi MO Socijaldemokratske unije Gornje Dubrave su ostvareni u potpunosi, ili će se uskoro ostvariti, a ukoliko SDU dobije povjerenje građana na predstojećim izborima, može garantovati još bolji i uspješniji prosperitet Mjesne zajednice G.Dubrave.Kao dokaz tome su realizovani svi planirani objekti, počev od formiranja  NK Gornje Dubrave, koji se uspješno takmiči u Drugoj ligi TK, do izgradnje nogometnog igrališta, ambulante porodične medicine, infrastrukturnih objekata MZ, kao što su rasvjeta, asfaltiranje puteva, vodosnabdijevanje visinskih kota, uređenje vjerskih objekata i sl“.

   Pored nosilaca liste za određene nivoe vlasti na narednim izborima građanima se obratio predsjednik OO LDS Živinice Ibrahim Muratović, kao i pojedini građani Gornjih Dubrava.

  Na kraju, svi prisutni i ostali građani pozvani su na centralni predizborni skup koji će se održati u BKC Živinice 1.oktobra, sa početkom u 19 sati, gdje će se prisutnima, pored predsjednika SDU BiH,  obratiti i četiri člana Ratnog Predsjedništva BiH i članovi SDU BiH dr.Miro Lazović, dr.Nijaz Duraković, dr. Ivo Komšić i dr.Stjepan Kljujić, kao i drugi gosti i kandidati na raznim listama./Press SDU Živinice/

Predizborni skupovi su prilika da se i u kolu zaigra

Vaš komentar na članak: