Večeras je OO SDU Živinice organizovao posljednji predizborni skup uoči lokalnih izbora 7.oktobra. Ovaj puta članovi i simaptizeri ove političke partije okupili su se na sportskom poligonu „Nesib Malkić“  u Gornjim Dubravama.

 Pred velikim brojem prisutnih predsatvljeni su kandidati za članove Općinskog vijeća Živinice, od kojih su mnogi govorili o programskim aktivnostima stranke i pozvali prisutne da ih podrže na predstojećim lokalnim izborima. Prvi se skupu obratio kandidat za OV i predsjednik Izbornog  štaba Mirza Zukanović, koji je rekao kako lista kandidata SDU Živinice ima mlade, obrazovane, ali i iskusne kadrove koji mogu općini donijeti više od prethodne vlasti.

  Kandidat Adem Čamdžić, nastavnik razredne nastave je govorio o obrazovanju, predsatvio se članovima i simpatizerima SDU u G.Dubravama, te objasnio da se u ovu političku partiju učlanio jer je stranka dobrih i čestitih ljudi. Nezir Dedić je svojim mještanima poručio da je lokalista, a za razliku od drugih koji su napustili Dubrave, on neće, iako radi u Tuzli, pošto želi da zajedno grade bolju budućnost. Založio se za zaposlenje mještana na prostoru Dubrava, gdje je zajednica podigla rudnik i aerodrom, a da zauzvrat nisu ništa dobili!

  Nositelj liste kandidata za članove Općinskog vijeća Esad Kitić se osvrnuo na dosadašnju vlast i poručio kako SDU ima kapacitete za promjene:

  „Ovdje nas neko iz godine u godinu laže, mnogo obećanja a nema rezultata. Ne daju nam vodu, a grade naokolo drugima infrastrukturu. Došlo je vrijeme za smjene, jer je ovo neodrživo. Poznato je da na Birou za zapošljavanje ima oko 14 hiljada nezaposlenih, dakle dok jedan radi pet nema posla. Dokle ćemo to trpiti? Pozivam vas da sačuvate jedinstvo i podržite našu političku partiju, mi vas nećemo iznevjeriti.Vidjećete sutra kako će vas tražiti i nuditi novce  za glasove-uzmite novce i ostalo što vam nude, a glasajte za promjene“.

  Nakon obavljenog predstavljanja kandidata i njihovih predizornih poruka održan je zabavni program uz zvuke narodne muzike!/Š.G./

Kandidat za OV Mirza Zukanović prvi se obratio mještanima G.Dubrava

Članovi i simpatizeri s pažnjom pratili izlaganje kandidata za OV Živinice

Obraćanje nositelja liste kandidata za OV Živinice i predsjednika SDU Esada Kitića

Nezir Dedić-zajedno u nove pobjede!

Na kraju narodno kolo i muzičko zabavni program
 

Vaš komentar na članak: