Sead Ferizović na liječenju

Nakon što je teško obolio i organizovanih akcija na prikupljanju materijalnih sredstava, Seadu Ferizoviću je 11.oktobra izvršena transplantacija koštane srži.

  Zbog nedovoljne podudarnosti donora iz banke koštane srži, ljekari su se ipak odlučili da donor bude njegova sestra, tako je transplantacija i urađena.

  Prema riječima rodbine, Sead se trenutno nalazi u Würzburgu, na Klinici. Njegovo stanje je stabilno, ali ishod same transplantacije je teško komentarisati obzirom da će narednih 21 dan biti ključno i tek nakon toga možemo nešto konkretnije reći. U najgorem slučaju može doći do neželjenih komplikacija, koje mogu biti kobne u ovim trenucima.Iskreno se nadamo da se to neće desiti i da će sve biti u najboljem redu.

 Još jednom najiskrenije želimo zahvaliti svim osobama koje su na bilo koji način uzeli učešće u akciji prikupljanja novčanih sredstava, te tako pomogli Seadu da ode na liječenje van BiH, te da uradi transplantaciju koštane srži koja je bila neophodna za nastavak života./Udruženje Plamen nade/