Trener NK Priluk Nail Beširović napustio je klub i nastavio raditi u Školi nogometa u Donjim Dubravama, a zamijenio ga je Dževad Šećerbegović, proslavljeni nogometaš tuzlanske Slobode.Ovaj nekada vrsni fudbaler nastojaća  NK Priluk uvesti u Drugu ligu FBiH, mada su proljetni rezultati ispod očekivanja.

  U prošlom kolu Priluk je izgubio na gostovanju kod DSK rezultatom 3:0 i sada se nalazi na 4.mjstu, sa 2 boda manje od prvoplasirane ekipe Sloge, koja ima 29 bodova.

  Kada je riječ o ekipama Druge lige TK-Jug prošle nedjleje postignuti su slijedeći rezultati:
Napredak-Rijeka 4:0, Omladinac-Slatina 1:1, Spreča-Bijeljevac 5:1, Vrana-Sloga 3:1, Kiseljak –Jablanica 0:3 i Mladost Kikači-Mladost G.Živinice 2:1.

  Na tabeli vodi Vrana s 35 bodova, slijede Jablanica Barice 33, Sloga Simin Han 31, Slatina Bašigovci 29, Napredak 27 itd.Derbi narednog kola je u Baricama, gdje dolazi vodeća ekipa Vrane!

  Stanje u Trećoj ligi TK-Jug je promjenljivo, kada je riječ o vrhu tabele, gdje se smjenjuju Jedinstvo i G.Dubrave, dok iz prikrajka vreba ekipa Pasci 78, koja je nedavno iznenadila ekipu Mladosti iz G.Tuzle , kada ih je u polufinalu pobijedila 3:2, tako da će u općinskom finalu kupa Tuzla 2010 igrati protiv Husinskog rudara.

  Rezultati iz prethodnog kola: Toplice-Oskova 3:0, Pasci 78-Metalac 7:1, Srnica-Krušik 3:2, G.Dubrave-Borac 3:0, Mladost Solina-Mladost Suha 3:0 i Grivice-Mladost G.Živinice 2:2.Slobodna je bila ekipa Jedinstva.Na tabeli vodi Jedinstvo sa 40 bodova, 2.mjesto su Pasci sa 39 i na 3.poziciji je ekipa Gornjih Dubrava sa 38 bodova./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: